lauantai 1. kesäkuuta 2019

Ylioppilaskakku (gluteeniton)

Työkaverin tyttären ylioppilasjuhliin sain kunnian tehdä kakun. Viikko sitten tein jo koristeet ja viikolla kakkupohjat + helatorstaina kakku valmiiksi. Perjantaina oli kuitenin työpäivä ja kakun luovutuskin oli perjantaina töiden jälkeen, joten valmiiksihan se piti saada jo torstaina. 
Torstai oli toki töistä vapaa, mutta olin Salossa eläinsuojelutapahtumassa edustamassa. Kakkua pääsin viimeistelemään vasta kuuden aikaan illalla ja yötöiksihän se meni :)

Ylioppilaskakku
Täytteiksi kakkuun tuli mansikka- ja vaniljamousseet. Ne perusmousseet, marjainen ja vaniljainen. On vaan niin hyvä makupari, että miksipä sitä muuttaisi. 
Mansikkamousseen tein tällä ohjeella , mustaherukan tilalle vaan mansikkaa.  Kakkupohjina on 10 munan kakku alla ja neljän munan kakku päällä. Ohjeen otin gluteenittoman jauhopussin kyljestä. Käytin S-ryhmän gluteenitonta yleisjauhoseosta. Laitan tähän alle 4 munan ohjeen :

Gluteeniton kakkupohja : 

4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl gluteenitonta yleisjauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina gluteenittomilla korppujauhoilla leivitettyyn vuokaan. 
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Tein "eristeeksi" sveitsiläistä marenkivoikreemiä. Kakku on kuorrutettu satin ice massan ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoituksella. Kukat ovat Renshawin kukkamassalla tehtyjä. 

Yötöiksi tämän kanssa meni, kun olin helatorstaina yhdistyksen   ( Slek ry) hommissa Salossa. 
Perniön eläinsuojeluyhdistys järjesti eläinsuojelutapahtuman, jossa oli eri yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. Ja oli siellä eläimiäkin ; kanoja, koiria, kissa, lampaita, poni. 
Meidän yhdistyksellä oli mm. ruoka- ja tarvikekeräys kotihoidossa oleville kissoille, vähävaraisten  lemmikeille ja muiden yhdistysten hoivissa oleville eläimille. Tosi hienosti ihmiset lähtivät tähän mukaan, saimme vaikka mitä lahjoituksia. 
Samantien annoimme eläinten ruokaa mukaan Eläinten suojakoti Toivon edustajalle . Siellä kun on monta koiraa, niin ruokaa kuluu .
Mukava tapahtuma, en kadu, että olin mukana - vaikka kakun kanssa menikin yötöiksi. 

Eläinsuojelu Slek ry:n pöytä 

Eläinsuojelutapahtuma Salossa 30.5.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti