lauantai 4. tammikuuta 2020

Lakritsi-vadelmakakku


Vuosi 2020 alkoi kakun teolla. Mikäs sen mukavampaa. Toivottavasti se on enne hyvästä kakkuvuodesta . Tai ylipäätään leivontsvuodesta. Jospa leipomisaikaa olisikin enemmän tänä vuonna. 
Ystäväni sisko tilasi poikansa 5-vuotissynttäreille 30 henkilön kakun. Poika tykkää lakritsista ja bmx-pyöristä, joten sillä teemalla lähdettiin. 

Lakritsi-vadelmakakku


Täytteiksi pyydettiin lakritsia ja vadelmaa. Tein kaksi kerrosta lakritsimousseeta ja yhden vadelmaa.
Hieman enemmän laitoin lakritsijauhetta kuin ohjeessa, koska halusin saada lakritsin maun paremmin esiin.
Kuorrutteena on kevyesti  lakritsin makuinen kreemi. Valumat ovat tummaa suklaata, jonka sekaan laitoin hieman lakritsikastiketta. Pyörä on vaahtokarkkimassasta tehty. 

Makeaa-blogista löysin tuon lakitsitäytteen. Tein kuitenkin tuon vadelmatäytteen erikseen tällä ohjeella. Mustaherukan tilalle laitoin  vadelmaa.
Kuorrute on myös tehty Makeaa blogin ohjeella sillä erotuksella, että laitoin siihenkin vähän lakritsikastiketta joukkoon. 
Pinnan jätin tarkoituksella epätasiseksi värin suhteen ettei tullut ihan tasaisen harmaata . 
Reunoile tein suklaasta valumat . Suklaaseen lisäsin elintarvikeväriä ja - yllätys - lakritsikastiketta. 

Tässä vielä kuorrutteen ohje :

Kuorrute
  • 200 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl lakritsijauhetta
  • ½ dl maitoa (ei kylmää)
  • mustaa elintarvikeväriä
  • (lakritsikastiketta)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta lakritsilla ja vatkaa joukkoon maitoa, jotta saat sopivan pehmeän kuorrutteen. Ota kakku vuoasta kakkupahvin päälle. Kuorruta kakku ensin ohuelti ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Värjää loput kuorrutteesta harmaaksi ja kuorruta kakku vielä harmaalla, jotta saat mahdollisimman tasaisen pinnan. Anna kakun kovettua kylmässä ennen valuvan kuorrutteen tekoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti