perjantai 22. toukokuuta 2020

Hapankermakakku

Tämä ei välttämättä ihan hapankermakakku ollut, mutta kermaista kuitenkin. Minulla oli jääkaapissa vanhaksi mennyt kermapurkki. Millään en raaskinut pois heittää, joten päätin kokeilla tehdä tällaisen kakun.
Netissä oli hapankermakakkuun useampi ohjeita, jotka tehtiin vähän eri tavoilla. Päädyin tekemään kakun tämän reseptin mukaan. 
Tämä oli taas niin mukavan helppo ja nopea resepti!

Hapankermakakku
Johan oli maukasta! Jotenkin pumpulimaisen pehmeää. 
Liekö vaikutusta makuun sillä, että lorautin sekaan hieman Bailey´s cream -likööriä, kun sitä kaapissa oli eikä sitä oikein juotua tule. 

Hapankermakakku
4 dl vehnäjauahoja
2 rkl perunajauhoja
0,5 - 1 tl suolaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
2 dl hapanta kermaa
2 munaa 
(Bailey´s cream likööriä)

1. Siivilöi kuivat aineet kulhoon.
2. Lisää voisula ja kerma. Vatkaa kaksi minuuttia.
3. Lisää munat ja vatkaa taas kaksi minuuttia.
4. Kaada taikina voideltuun ja korpujauhotettuun vuokaan. 
Paista 180 - 200 asteessa 30 - 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Erittäin hyvää . Teen toistekin jos kerma uhkaa mennä vanhaksi. Tai voinhan tehdä tätä muutenkin, todella helppo tehdä.


7 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää ihanan mehevältä. :)

    VastaaPoista
  2. Sinulla on tyäällä niin ihanan näköisiä leipomuksia, että nälkä kasvaa katsellessa! :)

    VastaaPoista
  3. Nyt kakku ollut uunissa tunnin ja taikina löysää. Käytin Sunnuntai kakku vehnäjauhoja. Mikä neuvoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilanne on varmaan ratkaistu jo nyt tässä vaiheessa kun tänne blogiin ehdin katsomaan. Kuinka kävi? Pitäisi noilla jauhoilla onnistua kyllä. Perunajauhojakin lisäsit? Joskus olen vaan kakkua pitänyt uunissa yli ajan jos näyttää ettei millään paistu. Leivinpaperia tai foliota päälle ettei tummu pohjasta liikaa.

      Poista
  4. Olisi hienoa jos kaikissa ohjeissa olisi mainittu, minkä kokoseen vuokaan ohje soveltuu

    VastaaPoista