tiistai 9. tammikuuta 2024

Banaanimuffinit maapähkinäkuorrutteella

 Postissa tuli Leivotaan - lehden erikoisliite Arjen parhaat. Ja voi mitä ihania reseptejä siellä olikaan!  Nämä banaanimuffinit jäivät heti mieleen, koska sattui olemaan mustuneita banaaneja ja maapähkinävoitakin . Eipä sitten  muuta kuin reseptiä testaamaan. 


Banaanimuffins

Tuo kuorrute ei nyt kovin kauniisti muffinien päälle tullut, koska en hoksannut laittaa siihen hieman enemmän tomusokeria. Ohjeessa oli 150 g tuorejuustoa , mutta käytin siihen koko 180 g rasian ettei jääkaappiin jää mitään jämiä. Useimmiten jämät nimittän jäävät käyttämättä vaikka kunka pyhä ajatus olisi saada kaikki käyttöön.  Kuorrute jäi hieman löysäksi, mutta makuunhan se ei vaikuttanut yhtään. 

BANAANIMUFFINS MAAPÄHKINÄVOILLA  / 12 kpl 

125 g voita tai margariinia

2 kypsää banaania ( käytin yhden, koska toinen oli jo ihan musta)

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

Kuorrute:

1 dl sileää maapahkinävoita

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Koristelu :

suolapähkinöitä , banaani


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita paperiset muffinivuoat muffinspellin koloihin. 

2. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. 

3. Muussaa banaanit haarukalla .

4. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 

5. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet . 

6. Sekoita banaanisosetta , jauhoseosta ja voisulaa vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Käännä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 

7. Täytä vuoat 1/4 tilavuudeltaan taikinalla. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Annan jäähtyä.

8. Valmista kuorrute. Vatkaa maapähkinävoi ja tuorejuusto yhteen. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Lusikoi täyte pursotinpussiin.

9. Pursota kuorrute jäähtyneille muffinseille. Koristele. 


Minun piti pursottaa kuorrute sileällä tyllalla , koska meillä oli kotona sellaista maapähkinävoita, joka ei ole ihan sileää. Pidän itse enemmän juuri tällaisesta, jossa on pähkinän murusia seassa. Kuorrutetta en näin ollen saanut pursotettua tähtityllalla . Sekään ei haitannut, koska omaan käyttöön nämä tulivat. Jos haluaa pursottaa kauniimmat kuviot tähtityllalla niin kannattaa tosiaan käyttää sileää maapähkinävoita. 

Erittäin maukkaita olivat! Teen toistekin. Nämä oli nopea  tehdä, joten menee hyvin arkiherkkunakin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti