keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Pähkinäiset kauralastut

 Olen jostain kirpputorilta kesän aikana ostanut kirjan "Pikkuleipien ja  kakkujen parhaita". Isänpäiväksi siitä lähti ensimmäinen resepti testiin. 

Kauralastut ovat aina hyviä ja kun niihin lisää pähkinää , niin ei voi mennä metsään. Jos vaan pähkinöistä pitää ja meillehän ne maistuvat kyllä. 

Pähkinäiset kauralastut

Oijoi, kyllä vaan olivat hyviä ! Tein maidottomasta margariinista ,  koska keskimmäinen tytär tuli myös meille. Tuli mieleen, että vielä kun näissä olisi voin hyvä maku , niin voisivatko olla vieläkin parempia. 

Pähkinäiset kauralastut 

75 g sulatettua voita tai margariinia

1 dl kauraryynejä

3/4 dl sokeria

1 1/2 rkl siirappia

1 1/2 rkl kevytkermaa tai maitoa

50 g hakattuja pähkinöitä

3/4 dl vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

1. Sulata rasva ja kaada se kauraryynien päälle.

2. Lisää muut aineet, leivinjauhe huolella vehnäjauhoihin sekoitettuna.  Sekoita tasaiseksi tahnaksi. 

3. Nostele taikinasta teelusikan kokoisia nokareita pellille. Jätä tarpeeksi tilaa. 

4. Paista vaalean ruskeiksi 175 asteessa, noin 8 minuuttia. Irrota hetken jäähtymisen jälkeen esim. ohuella , terävällä veitsellä.

Pähkinäiset kauralastut

Reseptin kohdalle oli kirjan edellinen omistaja kirjoittanut  HYVIÄ! ja kyllä piti paikkansa . Reseptiin oli myös lisätty vaniljasokeria, mutta itse en lisännyt. Toki se voi ihan hyviä sopia näihin . 

Kokonaisen euron maksoin tästä kirjasta . Alkuperäisteos tästä kirjasta on ruotsalainen " Alla sortens kakor" .  Minun mielipuuhaa kirpputoreilla on käydä läpi myynnissä olevia kirjoja . Aina silloin tällöin tekee hyviä löytöjä. 

Isänpäivänä meillä oli myös nyhtöpullaa  tarjolla ja meidän peruskakku omissa pikku juhlissa :  maidoton suklaakakku  . Se on vaan niin hyvää. 


1 kommentti: