keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Porkkanakakku erilaisina versioina

 Porkkanakakku taitaa olla yksi suosituimmista resepteistä. Ja siitä näkee monenlaisia versioita netissä tai lehdissä. Useissa kahviloissakin on tarjolla yleensä aina  porkkanakakkua.  " Porkkanaleivos " oli yksi varhaisimmista julkaisemistani  resepteistä täällä blogissa.  Silloin tein leivokset (tai kakun) reseptillä, jonka olen saanut Ruotsissa asuneelta silloiselta työkaveriltani. Siinä on ainakin kuorrutteen teossa eroavaisuutta moneen muuhun reseptiin - kuorrutteen raaka-aineet sulatetaan kattilassa.  Tämä kuorrute on kyllä valtavan hyvää - ei liian makeaa eikä sitä tule kakkuun mitään paksua kerrosta. Kuorrutteen lämmittäminen kattilassa antaa sille hieman kinuskista makua. 



Tuo itse kakku on erittäin pehmeää ja mehevää. Monia muitakin porkkanakakkuja olen tehnyt, mutta aika ajoin palaan juuri tähän kakkuun. Yksi parhaista ehdottomasti. 

PORKKANALEIVOS

Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1 1/2 tl ruokasoodaa
6 dl porkkanaraastetta 
2 rkl ruokaöljyä

Kuorrutus :
noin 260 g tuorejuustoa ( minulla oli vain 1 rasia 200 g ja hyvää tuli silti)
60 g voita tai margariinia
3 1/2 dl tomusokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. 
2. Sekoita kuivat aineet vaahtoon mielellään siivilän läpi. 
3. Lisää porkkanaraaste ja öljy. 
4. Kaada uunipellille ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Kaada kuorrutuksen ainekset kattilaan. Anna lämmetä miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen. Älä lämmitä kiehumispisteeseen saakka. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. 



Tämä on kyllä suussa sulavan hyvää.  Varmaan pahaa porkkanakakkua ei ole olemassakaan. 

Kerronpa tässä samalla mitä erilaisia porkkanakakkuja olen tehnyt. Näiden lisäksi on varmaan olemassa paljon muitakin ,mutta näitä olen itse joskus tehnyt. 

 Kohtahan on joulusesonki ja siihen sopii hyvin tämä jouluinen porkkanakakku .  Siihen laitetaan vähän muitakin mausteita ja kanelia ja sanomattakin on selvää, että on huikean hyvää !

Jouluinen porkkanakakku 

Gluteenittoman versionkin olen porkkanakakusta tehnyt . Siinä oli lisäksi omenasosetta ja hasselpähkinärouhetta. Sitä ei edes tarvinnut vatkata vaan oli tyyliin " raaka-aineet  kulhoon ja sekoita".


Gluteeniton porkkanakakku 


Porkkanakakkua voi tehdä myös jonkin toisen juureksen kera , kuten tällaista porkkana-punajuurikakkua.  Punajuuri ei makuna noussut dominoimaan vaan antoi kakulle lisää mehevyyttä. Jopa tytär piti kakusta vaikka ensin ajatus punajuuresta kakussa  niin sanotusti tökki. :D  

Porkkana-punajuurikakku 


Omenaakin voi porkkanakakkuun laittaa, jolloin sinulla on omena-porkkanakkua :) 

Omena-porkkanakakku 


Löytyy myös tällainen porkkana-juustokakku - versio . Tässä kakkuun sekoitetaan juustokakkumassaa ja laitetaan uuniin. Kakun päälle tulee vielä erikseen kuorrutus.  Järisyttävän hyvää ! 

Porkkana-juustokakku 

Madeiralaista porkkanakakkuakin on tullut tehtyä. Taikinaan menee porkkanan lisäksi ananasta ja kuorrutteeseen tuorejuuston lisäksi myös maustettua rahkaa. Ja hyvää oli tämäkin. 

Madeiralainen porkkanakakku 

Porkkanakakun voi tehdä myös suklaisena versiona. Oivoi sentään, ihan tässä alkaa herkkuhammasta kolottaa. 

suklaaporkkanakakku 

Vähän erikoisempi versio porkkanakakusta on tämä juustokakkumainen porkkana-rahkakakku. 

Porkkana-rahkakku


Hauskaa huomata miten monta eri versiota porkkanakakusta onkaan olemassa. Eikä tässä varmastikaan ole kaikki , pitääkin ihan mielenkiinnosta etsiä lisää. Tai miksei sitä voisi vaikka keksiä ihan omia versioita . Porkkanakakku on sellainen , josta yleensä kaikki pitävät . En ainakaan muista kenenkään näitä kakkuja syöneen sanoneen ettei ole hänen makuunsa. Vai kohteliaitako ovat olleet : D 

Porkkanakakkujen testailu jatkukoon, eiköhän löydy vielä erilaisia versioita. Mielellään kuulen jos jollakin on joku erilainen version porkkanakakusta tiedossa. 



2 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita ❤️ -Kakkumonsteri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin yllätyin miten monta eri versiota on tullut vuosien kuluessa tehtyä porkkanakakusta.

      Poista