Omenoille olen miettinyt vielä käyttökohteita, kun niitä vielä olisi - jotain uutta pitäisi keksiä. Olen keittänyt hilloa , kuivanut omenaviipaleita ja pakastanutkin niitä.
Porkkanaleivos on tunnetusti hyvää ja nyt kokeilin tehdä leivoksia omenasta ja porkkanasta. Molempia raastoin taikinaan, omenaa hieman enemmän.
Ja kuten porkkanapiirakkakin niin tämäkin on tietysti erittäin mehevää. Ja niin hyvää! Pellillinen ei kauan meillä vanhentunut.
Omena-porkkanaleivos (pellillinen)
pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1 1/2 tl ruokasoodaa
6 dl raastettua porkkanaa / omenaa
2 rkl ruokaöljyä
kuorrutus:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita tai margariinia
n. 3 1/2 dl tomusokeria
1. Kananmunat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi.
2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon.
3.Lopuksi sekoitetaan joukkoon porkkanaraaste / omenaraaste ja ruokaöljy. Kaadetaan uunipellille ja paistetaan 175 asteessa n.20 min.
4. Kuorrutuksen aineet sekoitetaan kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen,ei kuitenkaan kiehumispisteeseen saakka. Kuorrutus levitetään jäähtyneen kakun päälle.
Yksinkertainen tehdä ja riittoisa tuote + erittäin hyvää!
Ja kohta alkaa tehdä tätä taas mieli, kun näitä kuvia katselee.
Nuorimmainen ripotteli pellillisen pinnalle vielä miniporkkanoita. Meidän oman maan porkkanat jäivät näin pieniksi! No , tunnustan etten muistanut harventaa kertaakaan kylvämääni porkkanasatoa. Eivät kaiketi mahtuneet kasvamaan isoiksi. Mutta oli näitä miniporkkanoita kiva popsia, olivat melkein kuin karkkeja :)
Porkkanaleivos on tunnetusti hyvää ja nyt kokeilin tehdä leivoksia omenasta ja porkkanasta. Molempia raastoin taikinaan, omenaa hieman enemmän.
Omena-porkkanaleivos |
Omena-porkkanaleivos (pellillinen)
pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1 1/2 tl ruokasoodaa
6 dl raastettua porkkanaa / omenaa
2 rkl ruokaöljyä
kuorrutus:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita tai margariinia
n. 3 1/2 dl tomusokeria
1. Kananmunat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi.
2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon.
3.Lopuksi sekoitetaan joukkoon porkkanaraaste / omenaraaste ja ruokaöljy. Kaadetaan uunipellille ja paistetaan 175 asteessa n.20 min.
4. Kuorrutuksen aineet sekoitetaan kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen,ei kuitenkaan kiehumispisteeseen saakka. Kuorrutus levitetään jäähtyneen kakun päälle.
Yksinkertainen tehdä ja riittoisa tuote + erittäin hyvää!
Omenaporkkanaleivos |
Ja kohta alkaa tehdä tätä taas mieli, kun näitä kuvia katselee.
Omena-porkanaleivos |
Tämä piirakkasi näyttää todella mehevältä! Nam! :D
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNäyttää todella herkulliselta. Pitää ehdottomasti kokeilla. Harmi vaan, että tämän vuoden omenasato oli meillä aivan surkea. No, onneks kaupasta löytyy omenoita.
VastaaPoistaMinäkin luulin, että omenasadosta tulee surkea, mutta ei sitten tullutkaan. Tosin yksi puu jäi melkein tyhjäksi ja paljon oli muissakin puissa huonoja omenoita - pihlajanmarjakoin tärvelemiä, matoisia tai muumiotautisia. Osan huonoistakin kyllä käytin, leikkasin vain koin / madon tärvelemän osan pois.
Poista