Työkaverini tilasi tyttärensä syntymäpäiville Paavo Pesusieni - kakun. Että nämä hahmokakut ovat hauskoja tehdä! Lisää näitä!
Täytteiksi tein toiveen mukaan mansikkamousseen ja suklaamousseen maitosuklaasta. Molemmat ilman liivatetta. Tämän mallinen kakku pysyy hyvin koossa sellaisellakin täytteellä, varsinkin kun tämä ei mikään kovin iso kakku ollut.
Pohjana 2 X 4 kananmuna levykakkupohja, siitä jäi kyllä vähän ylikin, kaikki ei mennyt tähän kakkuun.
Levykakkupohja :
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta.
Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min
Mansikkamoussee:
250 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vispikermaa
100 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa / tai maustamatonta
2 rkl sokeria
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta
Soseuta mansikat. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahtoon mansikkasose, rahka/tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi.
Suklaamoussee:
2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai vaniljarahkaa
130 g suklaata (tumma/maito-/valkosuklaa)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai vesihauteessa. Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Täytteet löysin Kinuskikissan sivuilta!
Paavo Pesusieni-kakku |
Pohjana 2 X 4 kananmuna levykakkupohja, siitä jäi kyllä vähän ylikin, kaikki ei mennyt tähän kakkuun.
Levykakkupohja :
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta.
Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min
Mansikkamoussee:
250 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vispikermaa
100 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa / tai maustamatonta
2 rkl sokeria
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta
Soseuta mansikat. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahtoon mansikkasose, rahka/tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi.
Suklaamoussee:
2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai vaniljarahkaa
130 g suklaata (tumma/maito-/valkosuklaa)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai vesihauteessa. Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Täytteet löysin Kinuskikissan sivuilta!
Hauska että joku tykkää väkertää kakkujen kimpussa!! :) Itse inhoan sokerimassojen ja marsipaanin kanssa leikkimistä, ei ole yhtään mun juttu. Ihastelen vaan muiden tekemiä kauniita kakkuja!!! :)
VastaaPoistaJuu, mä tykkään väkertää ja varsinkin nämä eri hahmot ovat kivoja!
Poista