tiistai 20. lokakuuta 2015

Paavo Pesusieni - kakku

Työkaverini tilasi tyttärensä syntymäpäiville Paavo Pesusieni - kakun. Että nämä hahmokakut ovat hauskoja tehdä! Lisää näitä!

Paavo Pesusieni-kakku
Täytteiksi tein toiveen mukaan mansikkamousseen ja suklaamousseen maitosuklaasta. Molemmat ilman liivatetta. Tämän mallinen kakku pysyy hyvin koossa sellaisellakin täytteellä, varsinkin kun tämä ei mikään kovin iso kakku ollut.
Pohjana 2 X 4 kananmuna levykakkupohja, siitä jäi kyllä vähän ylikin, kaikki ei mennyt tähän kakkuun.

Levykakkupohja :
 
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta.

Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Mansikkamoussee:

250 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vispikermaa
100 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa  / tai maustamatonta
2 rkl sokeria

n. ½ dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahtoon mansikkasose, rahka/tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi.


Suklaamoussee:

2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai vaniljarahkaa
130 g suklaata (tumma/maito-/valkosuklaa)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai vesihauteessa. Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.


Täytteet löysin Kinuskikissan sivuilta!

 

2 kommenttia:

  1. Hauska että joku tykkää väkertää kakkujen kimpussa!! :) Itse inhoan sokerimassojen ja marsipaanin kanssa leikkimistä, ei ole yhtään mun juttu. Ihastelen vaan muiden tekemiä kauniita kakkuja!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mä tykkään väkertää ja varsinkin nämä eri hahmot ovat kivoja!

      Poista