perjantai 23. lokakuuta 2015

Mehevä omenapiirakka

Omenaa omenaa, vielä vaan omenaa! Ainakin vähän aikaa vielä. Meillä on niitä vielä parissa puussakin, ehkä pitäisi ne poimia viikonloppuna talteen. 
Liian hyvää - blogista löysin ihanan mehevän omenapiirakan ohjeen. Hän oli sen puolestaan löytänyt Makunautintoja Mimmin keittiöstä - blogista ja Mimmi taasen oli piirakkapohjan löytänyt Tarun taikakakut - blogista . Nyt se on sitten minun blogissa. Näin ne reseptit kiertää. 

Omenapiirakka
 Kyllä tämä olikin mehevää ja niin maukasta! 

Omenapiirakka  (pellillinen 50-60 cm uuniin)
4 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
3,5 - 4 dl sokeria 
2 dl kermaa
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia tai 2 dl pullorasvaa
7 dl vehnäjauhoja
4-5 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
3-4 omenaa viipaleina
kanelia ja hienoa sokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. 
2. Lisää vaahtoon kerma, maito ja sulatettu + jäähdytetty rasva. vatkaa aineksia vähän sekaisin.
3. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho ensin keskenään. Lisää sitten kerrallaa muuhun seokseen. Vatkaa vatkaimen hitaimmalla ainekset sekaisin. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa ettei taikinaan muodostu sitkoa.
4. Kaada taikina uunipellille, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Levitä tasaiseksi.
5. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet vieretysten piirakkapohjalle, 
Ripottele viipaleiden päälle sokeria ja kanelia.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 200 asteessa n.½ tuntia.


Minä lisäsin taikinaan vähän raastettua omenaa, noin yhden keskikokoisen omenan verran.
Mimmi oli näköjään laittanut piirakan päälle kauramuruseosta. Voisi olla oikein hyvää sekin! Itsel laitoin vaan sokeria ja kanelia ja oli kyllä makoisaa niinkin. 


Kauramuruseos pellilliselle piirakkaa

100 g voita sulatettuna 

1½ dl sokeria 

3 dl kaurahiutaleita  

2 rkl vehnäjauhoja 

1½ tl kanelia (suurensin jo määrää ja voisin laittaa vieläkin enemmän...)

2 tl vaniljasokeria

 
1. Sulata voi kattilassa ja sekoita kaikki ainekset joukkoon. Ripottele omenalohkojen päälle, paista. 


Omenapiirakka 
Pellillinen mehevää omenapiirakkaa!


Omenapiirakka
Nam!

 isoa kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
pellillinen 50-60 cm:n uuniin
pellillinen 50-60 cm:n uuniin

4 isoa kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
3,5-4 dl hienoa sokeria (laitoin 3,5 dl)
2 dl kermaa
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia, tai 2 dl pullorasvaa esim. Flora Kulta voinmakuinen pullorasva (itse tein tuolla pullorasvalla, kun voi oli loppu)
7 dl vehnäjauhoja
4-5 tl leivinjauhetta (laitoin 4 reilua tl)

Pinnalle:

3-5 omenaa viipaleina (itselläni meni 3 isoa omenaa)
hieman kanelia ja hienoa sokeria
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/09/muhkea-omenapiirakka.html#sthash.IDtPDifA.dpuf
pellillinen 50-60 cm:n uuniin

4 isoa kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
3,5-4 dl hienoa sokeria (laitoin 3,5 dl)
2 dl kermaa
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia, tai 2 dl pullorasvaa esim. Flora Kulta voinmakuinen pullorasva (itse tein tuolla pullorasvalla, kun voi oli loppu)
7 dl vehnäjauhoja
4-5 tl leivinjauhetta (laitoin 4 reilua tl)

Pinnalle:

3-5 omenaa viipaleina (itselläni meni 3 isoa omenaa)
hieman kanelia ja hienoa sokeria
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/09/muhkea-omenapiirakka.html#sthash.IDtPDifA.dpuf



2 kommenttia:

  1. Omenapiirakka on niiiin hyvää! Nam!

    Meillä kävi tänä vuonna niin, että omenasato meni parempiin suihin. Omput oli aivan täynnä mustia pisteitä, ötökän käytäviä. Osaan tuli muumiotautiakin, joten roskikseen vaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli niitä muumiotautisia monessa joka puussa ja paljon oli madon syömiä myös. Pihlajanmarjakoi näytti myös vierailleen omenapuissa.

      Poista