Tätä iki-ihanaa pätkisjuustokakkua tein ystäväni pyynnöstä hänen pojan syntymäpäiville. Kakkua tehdessä tulikin mieliteko tehdä tätä myös itselle, om tämä vaan niin hyvää!
Pätkisjuustokakku 22- 24 cm vuoka
pohja:
2 pötkö minttudominokeksejä (tai tavallisia)
80 g voita
täyte:
4 liivatelehteä
10 pätkistä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl kuumaa kahvia
1. Murenna keksit ja sekoita sulatettuun voihin
2. Levitä muroseos irtopohjavuokaan, painele mahdollisimman vähän, ettei pohjasta tule liian kovaa, laita kylmään jähmettymään
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
4. Hienonna pätkikset ja sekoita mascarponeeen
5. Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone-pätkismassaan
6. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan kahviin
7. Lisää seos ohuena nauhana täytemassaan kokoajan sekoittaen
8. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään, anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään
9. Irrota kakku vuoasta ja koristele pätkismurulla
Tällä kertaa en päässyt tätä itse maistamaan, harmi. Piankos sitä tällaisen tekee omaankin käyttöön - tosin olisi niin paljon kaikkea muutakin mitä pitäisi testata.
Ja kun tällainen jääkaapissa on , niin toki tätä tulee syötyäkin sitten...
Pätkisjuustokakku |
pohja:
2 pötkö minttudominokeksejä (tai tavallisia)
80 g voita
täyte:
4 liivatelehteä
10 pätkistä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl kuumaa kahvia
1. Murenna keksit ja sekoita sulatettuun voihin
2. Levitä muroseos irtopohjavuokaan, painele mahdollisimman vähän, ettei pohjasta tule liian kovaa, laita kylmään jähmettymään
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
4. Hienonna pätkikset ja sekoita mascarponeeen
5. Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone-pätkismassaan
6. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan kahviin
7. Lisää seos ohuena nauhana täytemassaan kokoajan sekoittaen
8. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään, anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään
9. Irrota kakku vuoasta ja koristele pätkismurulla
Tällä kertaa en päässyt tätä itse maistamaan, harmi. Piankos sitä tällaisen tekee omaankin käyttöön - tosin olisi niin paljon kaikkea muutakin mitä pitäisi testata.
Ja kun tällainen jääkaapissa on , niin toki tätä tulee syötyäkin sitten...
Piti kysyä että tuliko sulla tuo kahvin maku liikaa esille, mutta juurihan totesit että et päässyt itse maistamaan! ☺ Olen joissain kakuissa huomannut, että jos liottaa liivaatteet kahviin, niin kahvi peittää kakussa kaikki muutkin maut. Tai ehkä keitän vaan liian vahvaa kahvia... ;) Kerran tein nougat-juustokakun ja siinäkin nougatin maku jäi kokonaan piiloon, maistui pelkkä kahvi. Eikä siinä sinänsä mitään pahaa ole, kahvi on hyvänmakuista, mutta harmitti kun toinen herkullinen maku, nougat, jäi vallan piiloon...
VastaaPoistaTotta tosiaan...pitääkin tätä ihan sen takia testata itselle, jotta selviää tuo kahvinmaun peittävyys ( hyvä tekosyy). Jossain ohjeessa kahvin sijaan laitettiin kaakaota. Se vois olla sopivampi neste tähän. Sitäkin pitää testata.
PoistaAina on hyvä tekosyy leipoa ;) Kerro sitten miten kahvi/kaakao maistui. Itse kyllä tykkään kahvinmakuisesta juustokakusta, mutta mietin vaan että kumpi vie voiton, kahvin- ja mintunmaku...?!
PoistaJuu, kerron sitten mielipiteeni :)
Poista