Omenaisia reseptejä olen etsinyt, koska omenoita kuitenkin jonkun verran tuli. Paljon oli huonoja omenoita, puussa jo menivät huonoksi. Muumiotautia vai mitä lie. Matoisia omenoita oli myös paljon, mutta onneksi jonkun verran saatiin satoa itsellekin.
Emerald City blogista löysin tällaisen mielenkiintoisen omenapiirakkamuffinsien reseptin.
Näistä tuli ihanan meheviä muffinseja!
Omenapiirakkamuffins n. 17kpl
Taikina:
Emerald City blogista löysin tällaisen mielenkiintoisen omenapiirakkamuffinsien reseptin.
Omenapiirakkamuffins |
Omenapiirakkamuffins n. 17kpl
Taikina:
4 1/2 dl (290 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl (175 g) sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
2 kananmunaa
2 dl maitoa
175 g voita sulatettuna
Omenat:
2 omenaa (a 140 g)
2 rkl fariinisokeria
2 rkl voita
1 rkl kanelia
Omenat:
2 omenaa (a 140 g)
2 rkl fariinisokeria
2 rkl voita
1 rkl kanelia
Kuorrutus:
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl (75 g) tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
1. Ota munat ja maito hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä.
2.Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keskilämmöllä fariinisokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes omenat ovat selvästi
karamellisoituneet ja pannulla on sitkeää sokeri-voilientä.
3.Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperivuoat. Sekoita
yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Lisää myös
omenakuutiot.
4.Toisessa kulhossa yhdistä
vehnäjauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. Yhdistä märät
aineet kuiviin ja sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Lusikoi taikinaa paperivuokiin melkein täyteen.
5.Paista muffineita
uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet kauniin
kullanruskean värin.
6. Kuorrutusta varten vatkaa huoneenlämpöiset ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle.
Päälle ripottelin vielä Wiltonin värisokeria , oranssia sellaista. Oikein hyviä muffinseja, ei ollenkaan kuivia niinkuin joskus saattavat olla. Tuo omenaseos teki näistä mehukkaita.
Näitä voisi tekaista pakastimeen vierasvaraksi. Jonkun verran vielä omenoita odottaa käyttöä. Hilloa ajattelin huomenna keittää, mutta voisihan sitä jotain vielä leipoakin. Vierasvara ei ole koskaan pahitteeksi.
Todella meheviltä näyttävätkin. :) Harmi, kun mun maha ei siedä omenaa. :(
VastaaPoistaOnpa ikävää! Omena on niin hyvää. Lisäsin nyt myös teko-ohjeen, eilen myöhään kun tämän päivitin niin kirjoitin vain aineet, joita muffinseihin menee. Ajatus ei kulje väsyneenä :)
PoistaMukavaa kun testasit, hyviltä näyttävät. :) Minä otin reseptin Lunnilta ja sinä minulta, näin ne reseptit lähtee leviämään. :)
VastaaPoistaAivan, näin ne leviävät! Nämä olivat tosi hyviä eivätkä mitään monimutkaisia tehdäkään. Vois vaikka tekaista pakastimeen yhden satsin :)
Poista