lauantai 10. lokakuuta 2015

Omenapiirakkamuffins

Omenaisia reseptejä olen etsinyt, koska omenoita kuitenkin jonkun verran tuli. Paljon oli huonoja omenoita, puussa jo menivät huonoksi. Muumiotautia vai mitä lie. Matoisia omenoita oli myös paljon, mutta onneksi jonkun verran saatiin satoa itsellekin.
 Emerald City blogista löysin tällaisen mielenkiintoisen omenapiirakkamuffinsien reseptin.

Omenapiirakkamuffins
 Näistä tuli ihanan meheviä muffinseja!

Omenapiirakkamuffins n. 17kpl

Taikina:
4 1/2 dl (290 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl (175 g) sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
2 kananmunaa
2 dl maitoa
175 g voita sulatettuna

Omenat:
2 omenaa (a 140 g)
2 rkl fariinisokeria
2 rkl voita
1 rkl kanelia
Kuorrutus:
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl (75 g) tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua

  1. Ota munat ja maito hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2.Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keskilämmöllä fariinisokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes omenat ovat selvästi karamellisoituneet ja pannulla on sitkeää sokeri-voilientä.

3.Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperivuoat. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Lisää myös omenakuutiot.
4.Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Lusikoi taikinaa paperivuokiin melkein täyteen.
5.Paista muffineita uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
6. Kuorrutusta varten vatkaa huoneenlämpöiset ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle.
Päälle ripottelin vielä Wiltonin värisokeria , oranssia sellaista. Oikein hyviä muffinseja, ei ollenkaan kuivia niinkuin joskus saattavat olla. Tuo omenaseos  teki näistä mehukkaita. 
Näitä voisi tekaista pakastimeen vierasvaraksi. Jonkun verran vielä omenoita odottaa käyttöä. Hilloa ajattelin huomenna keittää, mutta voisihan sitä jotain vielä leipoakin. Vierasvara ei ole koskaan pahitteeksi. 


4 kommenttia:

  1. Todella meheviltä näyttävätkin. :) Harmi, kun mun maha ei siedä omenaa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ikävää! Omena on niin hyvää. Lisäsin nyt myös teko-ohjeen, eilen myöhään kun tämän päivitin niin kirjoitin vain aineet, joita muffinseihin menee. Ajatus ei kulje väsyneenä :)

      Poista
  2. Mukavaa kun testasit, hyviltä näyttävät. :) Minä otin reseptin Lunnilta ja sinä minulta, näin ne reseptit lähtee leviämään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, näin ne leviävät! Nämä olivat tosi hyviä eivätkä mitään monimutkaisia tehdäkään. Vois vaikka tekaista pakastimeen yhden satsin :)

      Poista