Porkkanakkakku on hyvää ja suklaa on hyvää. Olisikohan niiden yhdistelmä hyvää? Tämä resepti osui silmiin "Maittavat suklaaherkut" - kirjasta enkä millään päässyt tämän reseptin ohi. Testattavahan sitä oli.
Kakusta tuli täyteläinen ja maistuva herkku, nam! Reseptissä mainittiin 20 cm irtopohjainen kakkuvuoka, mutta minulla ei ole sellaista, joten käytin 18 cm vuokaa.
Suklaa-porkkanakakku
5 kananmunaa
150 g sokeria
150 g jauhoja
40 g kaakaojauhetta
175 g kuorittuja porkkanoita raasteena
50 g saksanpähkinämurskaa
2 rkl auringonkukkaöljyä ( käytin rypsiöljyä)
Täyte + päällinen
350 g tuorejuustoa
175 g tomusokeria
175 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
1. Voitele irtopohjainen vuoka ja peitä pohja leivinpaperilla.
2. Laita munat ja sokeri vesihauteeseen ja vatkaa, kunnes seos on kuohkean paksua.
3. Nosta kulho liedeltä, siivilöi jauhot ja kaakaojauhe joukkoon ja hämmennä. Sekoita myös porkkanaraaste, pähkinät ja öljy varoen mukaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 190 asteessa 45 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään.
5. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää sekaan sulatettu suklaa. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Sivele puolet seoksesta toiselle kakkupohjalle, aseta toinen pohja sen päälle ja levitä / pursota sille loput seoksesta.
Hetken aikaa vatkasin kananmunia ja sokeria vesihauteessa, mutta siirryin sitten vatkaamaan perinteisellä tavalla. Hieman lisäsin myös leivinjauhetta taikinaan. Käytin tuon 40 g kaakaojauhetta, mutta sitähän voi laittaa vähemmän jos ei halua ihan noin tummaa kakkupohjaa.
Suklaa-porkkanakku |
Suklaa-porkkanakakku
5 kananmunaa
150 g sokeria
150 g jauhoja
40 g kaakaojauhetta
175 g kuorittuja porkkanoita raasteena
50 g saksanpähkinämurskaa
2 rkl auringonkukkaöljyä ( käytin rypsiöljyä)
Täyte + päällinen
350 g tuorejuustoa
175 g tomusokeria
175 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
1. Voitele irtopohjainen vuoka ja peitä pohja leivinpaperilla.
2. Laita munat ja sokeri vesihauteeseen ja vatkaa, kunnes seos on kuohkean paksua.
3. Nosta kulho liedeltä, siivilöi jauhot ja kaakaojauhe joukkoon ja hämmennä. Sekoita myös porkkanaraaste, pähkinät ja öljy varoen mukaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 190 asteessa 45 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään.
5. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää sekaan sulatettu suklaa. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Sivele puolet seoksesta toiselle kakkupohjalle, aseta toinen pohja sen päälle ja levitä / pursota sille loput seoksesta.
Hetken aikaa vatkasin kananmunia ja sokeria vesihauteessa, mutta siirryin sitten vatkaamaan perinteisellä tavalla. Hieman lisäsin myös leivinjauhetta taikinaan. Käytin tuon 40 g kaakaojauhetta, mutta sitähän voi laittaa vähemmän jos ei halua ihan noin tummaa kakkupohjaa.
Aivan ihanan näköinen! Jos tässä yhdistyy porkkanakakun kosteus ja pehmeys ja suklaan ihanuus niin tämän on oltava hyvää! Eli tätä on pakko kokeilla, nam! :D
VastaaPoistaOli kyllä hyvää, mehevää ja maistuvaa :)
PoistaOi oi. Tätä on kyllä pakko jossain vaiheessa kokeilla. Molemmat erikseen on namia ja ilmeisesti yhdessäkin.
VastaaPoistaNäyttää ihanan muhevalta ja syntisen hyvältä ;)
VastaaPoistajuuh, oli kyllä syntinen olo, kun tätä lusikoin. :D
PoistaOnpa erikoinen uutuus leivontamaailmassa. En ole koskaan kuullutkaan :) Sen verran herkulliselta näyttää, että joskus on otettava kokeiluun...voi kun saisi leivottua pian. Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaOli tosiaankin hyvää ja tätä täytyy tehdä uudestaankin joskus. Se siinä vaan on, että kun herkkuja kotoa löytyy, niin kyllähän niitä syötyäkin tulee - vaikka kuinka ajattelis, että syökööt nuo muut perheenjäsenet kakun pois. :)
PoistaIhanan näköistä...
VastaaPoistaTuo syömispuoli on mullakin pieni ongelma näiden leipomusten kanssa. :)
Herkullisen näköinen kakku :) Minullakin tulee aika lailla herkuteltua kun leipoo, mutta vien paljon töihin ja tarjoan naapureille kun kylästelevät, vaarille jne. äkkiä ne sitten hupenevat :)
VastaaPoistaOnneks voi tosiaan tarjota vierailijoillekin leipomuksiaan ettei kaikki mene omaan suuhun :) Tänään tuli vastapainoksi käytyä spinningissä ja salilla - johan sitä jo viikonloppuna voi taas leipoa jotain herkkua!
PoistaVoi että näyttää hyvältä, pitääkin laittaa ohje korvan taakse!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :)
PoistaOnpa mielenkiintoinen yhdistelmä. Tosin porkkanahan ei tuossa kakussa edes maistu, vaan tuo ihanaa kosteutta ja pehmeyttä. Itse olen koittanut vastaavanlaista kesäkupitsasta ja oli muuten todella ihanaa. Töissäkin kehuivat kosteita suklaapaloja, eivätkä uskoneet puhetta kesäkupitsasta :) Mutta tätä porkkanaversiota pitän itsekin koittaa jossain vaiheessa :)
VastaaPoistaHuippu idea! Tämä pitää laittaa reseptikirjaseen. Pakko keretä testaamaan =D
VastaaPoistaKannattaa testata :) Porkkana tosiaan toi kakkuun mehevyyttä vaikkei itse maussa olis arvannut, että siinä on porkkanaa, kuten Suklaapossa sanoi. Kuulostaa hyvältä idealta tuo kesäkurpitsakin.
VastaaPoistaHei Tita!
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta ja selvityksestä. Tein Halloween version tänään ja enpäs ilman kommelluksia selvinnyt :) http://palkahdyksia.blogspot.com/2015/10/suklaaporkkanakakku.html
Heissan Pia! Käynpä katsomassa kuinka sinun kävi :)
PoistaSaisko mitat desilitroina.
VastaaPoista