Halusin taas vaihteeksi tehdä jotain gluteenitonta ja päädyin Makeaa murmelin täydeltä - blogiin .
Kakku näytti niin houkuttelevalta, että päätin tehdä sellaisen.
Tämä oli ihanan mehevää ja säilyi pitkään hyvänä. Taikinaan tuli myös omenasosetta, silläkin lie ollut asiaan vaikutusta.
Tässä vielä resepti :
Gluteeniton porkkanakakku
6. Halkaise kakku kahtia ja lisää väliin tuorejuustotäytettä. Nosta kansi
päälle ja levitä kreemiä kuorrutteeksi. Kuorrutteeseen voi tehdä
koristelua esimerkiksi lusikalla vetämällä spiraalikuviota samalla
kakkualustaa pyörittäen. Koristele lopuksi esimerkiksi pähkinöillä.
Kakku näytti niin houkuttelevalta, että päätin tehdä sellaisen.
Gluteeniton porkkanakakku |
Tässä vielä resepti :
Gluteeniton porkkanakakku
Taikina:
1 3/4 dl rypsiöljyä
2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3/4 dl hasselpähkinäjauhetta
2/3 tl ruokasoodaa
2/3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
200 g porkkanaraastetta (n. 3 keskikokoista porkkanaa)
1 dl omenasosetta/-hilloa
1 dl hasselpähkinärouhetta
Tuorejuustokuorrute:
100 g voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Sekoita kulhossa öljy, sokeri ja munat.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
omassa kulhossaan ja lisää taikinaan joukkoon.
3. Sekoita taikinaan vielä
porkkanaraaste, omenasose sekä pähkinärouhe. Älä vaivaa taikinaa suotta,
vaan sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
4. Kaada taikina voideltuun n. 20 halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista
175 asteessa n. 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä eikä tikulla
kokeiltaessa tikkuun jää enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä täysin
kylmäksi asti (esimerkiksi jääkaapissa).
5.Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokerit tasaiseksi esimerkiksi
sähkövatkaimella. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita vain sen verran,
että seos on tasaista.
Siitäkin syystä mukava resepti kun ei tarvitse vatkata mitään, senkun sekoittaa ainekset keskenään. Ne ovat arjen kiireisiin sopia reseptejä.
Ja kyllä vaan oli herkkua! Gluteenittomista leivonnaisista saa kyllä ihan yhtä hyviä kuin ns. "tavallisista". Aina välillä tykkään gluteenitonta leipoa vaikka ei meillä kenelläkään keliakiaa ole.
Oi nam! Menee testiin. Näyttää ihanalta ja mehevältä.
VastaaPoistaOli hyvää ja säilyi pitkään kun oli niin mehevää.
PoistaKyllä näyttää herkulliselta ja mehevältä! Hasselpähkinäjauhe tuo varmasti ihanaa makua taikinaan. :)
VastaaPoistaKyllä vaan, pähkinöistä kun tykkää niin oli mukavan pähkinäinen maku 😊
Poista