sähköposti : titantupa@gmail.com






perjantai 25. huhtikuuta 2014

Madeiralainen porkkanakakku

Tällainen hieman erilainen porkkanakakun ohje löytyi Valion sivuilta. Tätä sitten aloin testaamaan, koska mielestäni porkkanakakku on aina hyvää - on se minkälainen versio tahansa. Hyvää oli tämäkin versio!
Madeiralainen porkkanakakku
Tämä oli ihanan mehevää porkkanan ja ananaksen ansiosta. Leipomista seuraavana päivänä kakku oli entistä mehevämpää! Kuvan meriaiheinen kahvikuppi on ostettu Kreikasta  :)

Madeiralainen porkkanakakku
Pohja:
3 munaa
3 dl tummaa sokeria, esim. fariinisokeria tai ruokokidesokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
(1/2 dl keltaisia rusinoita)
250 - 300 g porkkanoita raastettuna
1 pieni tölkki ananasmurskaa
1/2 dl hassel- tai saksanpähkinäjauhetta
150 g voita sulatettuna
Täyte ja kuorrutus:
1 rasia (200 g) tuorejuustoa ( appelsiini tai maustamaton)
1 prk (200 g) maustettua rahkaa, sitruuna tai vanilja
1 1/2 dl ruokotomusokeria
100 g voita

1. Kuori ja raasta porkkanat. Valuta ananasmurska siivilässä huolellisesti,painele neste pois. Hienonna rusinat monitoimikoneessa jos käytät niitä.
2. Pinnoita 24 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri.
5. Lisää porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi. Lisää myös rusinat jos käytät niitä.
6. Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita. Kaada taikina vuokaan.
7. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45-50 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
8. Mittaa kuorrutusta varten aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta porkkanakakun väliin. Levitä loput päälle.

Itse en käyttänyt rusinoita, koska en niistä pidä missään leipomuksissa. Erittäin maukasta kakkua!
Ohjeessa neuvottiin koristelemaan vaikka pistaasipähkinärouheella, mutta minulla ei tietenkään sitä ollut enkä ehtinyt/jaksanut muutakaan kakun päälle laittaa. Meni taas yön puolelle, kun tämän sain valmiiksi, niin jätin koristelut suosiolla pois.
Pistaasipähkinät olisivat sopineet tähän varmasti hyvin, ensi kerralla sitten. Tätä aion kyllä tehdä toistekin.


Madeiralainen porkkanakakku




 

6 kommenttia:

  1. Sinun kakku näyttää mehevältä!
    Porkkanakakku maistuu kyllä aina. Ne tosi kuvatkin maistuu jonkun kastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä oli kyllä tosi hyvää. Pitää tehdä pian uudelleen.

      Poista
  2. Porkkanakakku on aina tosi ihanaa, tämäkin näyttää ja kuullostaa tosi hyvältä! Mullakin olisi rusinat jääneet kaappiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, rusinta saa leipoessa pysyä kaapissa :)

      Poista
  3. Tosi hyvin onnistunut kakku =) Porkkanakakku/piirakka on tooosi hyvää! Pitääpä kokeilla tätäkin versiota ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Nuorimmainen katseli vieressä kun leivoin ja kysyi sitten epäilevänä, että "laitatko sinne ananasta". Ananaksesta tykkää kyllä, mutta varmaan ajatus siitä, että uuniin menevään kakkuun laittaa ananasta, oli hänelle outo. Mutta kun kakku oli valmis, niin hyvin maistui hänellekin!

      Poista