Jatketaanpa näillä juureksia sisältävillä leivonnaisilla. Tätä kakkua söimme laskiaisen aikaan. Reseptin olen ottanut talteen MTV:n reseptisivuilta.
Tähän kakkuun raastoin punajuuren pienemmällä terällä kuin brownieita tehdessä. Ihan oli se mielessä, että kelpaisi meidän Roosallekin. Hän kyllä kysyi " onko tässäkin jotain erikoista tai outoa mukana" ennen kuin maistoi ja pakkohan minun oli tunnustaa, että on taas punajuurta. Hän söi kuitenkin eikä tässä punajuuri häirinnyt häntä ollenkaan. Se ei noussut kakussa mitenkään esiin, koska oli raastettu pieneksi.
Me kyllä pidettiin tästä kovasti! Ihanan mehevää niin kuin porkkanakakku yleensäkin ja punajuuri antoi mukavaa twistiä vaikka ei makuna noussutkaan hallitsevasti esiin.
Tein tämän sydänvuokaan, joka on leveimmästä kohdasta 22 cm ja pituus 20 cm. Eli 20 - 22 cm pyöreä vuoka voisi olla sopivan kokoinen.
PORKKANA-PUNAJUURIKAKKU
2 kananmunaa
1 keltuainen
1,5 dl sokeria (noin puolet siitä fariinisokeria)
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
ripaus suolaa
ripaus kanelia
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
n. 100 g porkkanaraastetta
n. 100 g punajuuriraastetta
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl öljyä
Kuorrute:
300 g mascarponejuustoa
100 g voita
n. 2 dl tomusokeria
tilkka sitruunan tai limen mehua
1. Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisä joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet.
2. Lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe.
3. Kaada vuokaan ja paista noin 165 asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia. Annan kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
4. Vaahdota kuorrutuksen aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla. Kuorruta kakku.
Tuosta kuorrutteesta jäi aika paljon yli. Silti tuli paksuhko kerros kakun päälle. Saattaisi jopa puolet riittää. Minulle kävi niin, että unohdin laittaa taikinan joukkoon mantelirouheen. Hyvää oli kyllä ilmankin. Täytyy ensi kerralla laittaa myös rouhe mukaan.
Tätä täytyy tehdä toistekin. Oli kyllä hurjan mehevää ja makoisaa. Jopa Roosan mielestä.
Tähän kakkuun raastoin punajuuren pienemmällä terällä kuin brownieita tehdessä. Ihan oli se mielessä, että kelpaisi meidän Roosallekin. Hän kyllä kysyi " onko tässäkin jotain erikoista tai outoa mukana" ennen kuin maistoi ja pakkohan minun oli tunnustaa, että on taas punajuurta. Hän söi kuitenkin eikä tässä punajuuri häirinnyt häntä ollenkaan. Se ei noussut kakussa mitenkään esiin, koska oli raastettu pieneksi.
Porkkana-punajuurikakku |
Tein tämän sydänvuokaan, joka on leveimmästä kohdasta 22 cm ja pituus 20 cm. Eli 20 - 22 cm pyöreä vuoka voisi olla sopivan kokoinen.
PORKKANA-PUNAJUURIKAKKU
2 kananmunaa
1 keltuainen
1,5 dl sokeria (noin puolet siitä fariinisokeria)
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
ripaus suolaa
ripaus kanelia
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
n. 100 g porkkanaraastetta
n. 100 g punajuuriraastetta
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl öljyä
Kuorrute:
300 g mascarponejuustoa
100 g voita
n. 2 dl tomusokeria
tilkka sitruunan tai limen mehua
1. Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisä joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet.
2. Lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe.
3. Kaada vuokaan ja paista noin 165 asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia. Annan kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
4. Vaahdota kuorrutuksen aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla. Kuorruta kakku.
porkkana-punajuurikakku |
Tätä täytyy tehdä toistekin. Oli kyllä hurjan mehevää ja makoisaa. Jopa Roosan mielestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti