sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Olut-suklaakakku

Tämän reseptin löysi aviomies K-ruoka-sivuilta ja ei muuta kuin testaamaan. 




Ihana mutakakkumainen koostumus! Ei se oluen maku mitenkään läpi puskenut. Jos olisin maistanut ilman, että tiesin taikinan sisältävän olutta, niin en olisi huomannut mitään. Nyt sitä mukamas jonkun vivahteen oli maistavinaan, mutta liekö ollut vain kuvittelua. 
Minulle kävi taas  kuten käy melko usein - tällä kertaa unohdin kananmunat. Luen välillä reseptit nopeasti silmäillen ja raaka-aineita unohtuu taikinasta pois. 
Mielestämme ei haitannut ollenkaan, lopputulos oli silti hyvä. Ajattelin kylläkin testata tätä toiste myös kananmunien kera, jotta näen millainen tämän kuuluisi olla. 
Vuokana käytin sydämen muotoista irtopohjavuokaa. Leveimmästä kohdasta noin 20 cm

Olut-suklaakakku 

150 g margariinia tai voita
2 dl stoutia (esim. Murphy´s)
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja 
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl sokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrutus:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
50  pehmeää voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 2 rkl vaahterasiirappia

1. Sulata voi. Lisää jäähtyneen voin joukkoon huoneenlämpöinen olut. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella kulhossa ja lisää voi-olutseos. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon nesteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele suklaarouhe taikinan joukkoon. 
3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota kakku varovasti vuoasta. Kakku saa jäädä keskeltä taikinaiseksi. 
4. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Valuta kakun päälle vaahterasiirappia juuri ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa.

Käytin tähän maidotonta suklaata , koska keskimmäinen tyttäremme on taas kotimaassa eikä käytä maitotuotteita. 
Kuorrutteen tein ihan maitoa sisältävistä raaka-aineista. Ronja kaapi kuorrutteen pois omasta kakkupalastaan. 

Ronja tosiaan tuli Skotlannista hieman aiemmin kuin oli aikonut. Johtuen tästä maailmaa valtaavasta pandemiasta. Hän aikaisti lentoja noin kahdella viikolla ja saapui juuri ennen kuin "rajat sulkeutuivat". Tosin olisihan tänne silti suomalaiset kotimaahansa päässeet senkin jälkeen. 
Kovin oli hermoja raastavaa se aika, kun Ronja yritti lentojaan aikaistaa. Sas oli jo ehtinyt lentonsa perua eli heillä ei ollut tarjota aikaisempaa lentoa. Ja se varsinainen varattu lento 3.4. oli myös epävarmalla pohjalla. Se oli vielä olemassa, mutta sen kohtalosta ei tiennyt kukaan sinä vaiheessa. 
Muutkin lentoyhtiöt alkoivat perua kilpaa lentojaan ja meitä kaikkia hirvitti miten käy Ronjan kotiinpaluun. 
Lopulta hän sai lennon Air Francelta , Pariisin kautta . Air France lensi Pariisiin ja sieltä Finnair Helsinkiin. Jännitettiin kuitenkin viimeiseen saakka sitä, että tuleeko viime hetken ilmoitus lentojen perumisesta tai jotain vastaavaa.
Onneksi ei tullut . Pariisi - Helsinki välillä oli enää vain pelkkiä suomalaisia , kokonaiset 29 kappaletta. Ronja oli businessluokassa yksin. Hän oli ottanut business-luokan lennot, jotta varmasti saa reilun vuoden aikana kerääntyneet tavaransa mukaan ilma ylimääräisiä kustannuksia. Hyvä niin, sillä lennolla ainakin oli etäisyydet muihin matkustajiin kohdillaan. 

Nyt hän on ollut kotona karanteenissa ja minäkin etätöissä hänen kotiinpaluun takia . Oireita ei ole tullut ainakaan. Epätodennäköistä, että hän olisi viruksen Skotlannista saanut ( oli kotona enimmäkseen ja teki opinnäytetyötä), mutta lentokentät vähän huolestuttivat. 


Näillä mennään. Poikkeuksellista aikaa ihan kaikille. Välillä tule olo, että tapahtuuko tämä ihan oikeasti. Ei vielä jokin aika sitten olisi tällaista uskonut olevan edessä. 
Kotona olemme pysytelleet mekin . Siivottu, leivottu, pelattu tyttöjen kanssa lautapelejä. 
Toivotaan viruksen pikaista talttumista . Terveyttä teille kaikille, voikaa hyvin!

( ja nyt en oikeasti tiedä miksi tekstissä näkyy, että olisi eri fonteilla tai eri kokoisilla kirjaimilla kirjoitettua vaikka ihan samaa käytin koko ajan. Yritän selvittää ja korjata.)




4 kommenttia:

  1. Olen joskus maistanut tällaista stout-kakkua ja ihastuin kovin sen makuun. Siispä aioin kyllä tätäkin testata.
    Tuo koko koronajuttu tuntuu edelleenkin niin epätodelliselta. Itse olen kans ollut jo useamman viikon pelkästään etätöissä. Meillä reagoitiin töissä tosi nopeasti asiaan ja meidät kehotettiin kotihommiin, jotta porukka pysyisi terveenä. Kyllä tämä stressaa, vaikka yrittääkin olla sitä ajattelematta. Itse olen pistänyt jo uutiset pannaan, jotta saisin nukuttua vähän paremmin. Huomaa että yöt on vähän levottomia, kun kaikki mahdolliset huolet ja murheet tulee uniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi varmaan itsekin jättää välillä lukematta :( Ei ahdistaisi ihan joka päivä.

      Poista
  2. Olut-suklaakakusta en ole ennen kuullutkaan! Tuota ois mielenkiintoista maistaa.
    Hyvä että tyttäresi pääsi kotiin. Varmasti kurja tunne kun lentoja oli hankala saada!
    Toivottavasti säästytte koronalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan säästytty koronalta , toistaiseksi ainakin. Miten teillä?

      Poista