keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Banaanin makuinen tiikerikakku

 Tiikerikakusta saa monenalaisia versioita tehtyä eri raaka-aineilla. Kotona oli yksi tumma banaani, joka oli hyvä saada käyttöön, joten päätin tehdä banaani-tiikerikakun. Muun muassa K-Ruoka-sivuilla on tällainen resepti. 


Banaani-tiikerikakku

Minun mielestä tiikerikakku on aina hyvää ja oli kyllä tämäkin versio! 

Banaani-tiikerikakku

200 g leivontamargariinia tai voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Banaanitaikinaan

1 tl sitruunankuorta raastettuna

1 rlk sitruunamehua

1-2 banaania

Suklaataikinaan : 

2 rkl kaakaojauhetta

1/2 rkl vahvaa kahvia  ( minä laitoin enemmän, ehkä noin 1,5-2 rkl)

( suklaahippuja / raastetta )


1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. 

2. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Ota taikinasta noin 1/3 osa erikseen .

3. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose isompaan taikinaan, kahvi ja kaakaojauhe puolestaan pienempään. 

4. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla noin tunnin verran. 

Laitoin tosiaan tuohon suklaataikinaan raastettua suklaata joukkoon. Ai maiskista vaan, että oli hyvää . Käytin oikein vahvaa kahvia ja se antoi hyvää makua tuohon suklaaraitaan. 

Kyllä vaan suosittelen tätä kakkua ja teen taatusti uudelleenkin . 

Banaani-tiikerikakku 






2 kommenttia:

  1. Minä tein edellispäivänä Yhteishyvän ohjeella tikrukakun; siihen tuli vaniljakastiketta ja tummaan osioon suklaapaloja. On kyllä hyvää!- Ride

    VastaaPoista