keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Curry-juustopikkuleivät

Välillä vähän suolaista herkkua. Tämä resepti löytyi sellaisesta pienestä kirjasta, jonka nimi on "Ruokasuosikit - leivonta".
curry-juustopikkuleivät
Somisteeksi laitoin kuvaan pari glögimukia, koska pikkuleipää maistaessa tuli mieleen, kuinka hyvin ne maistuisivat kuuman glögin kanssa. Tai vaikka punaviinin kera illanistujaisissa. Nyt niitä tuli testattua teen kera, kun on arkipäivä ja hyviltä ne maistuivat niinkin.



curry-juustopikkuleipä
Pikkuleivistä tuli ihanan rapeita ja juustoisia, niihin meni kahdensorttista juustoa. Ei mikään laihduttajan herkku, voita ja juustoa!

Curry-juustopikkuleivät , noin 40 kpl

100 g pehmeää voita
100 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl curryjauhetta
100 g tavallista juustoraastetta
100 g parmesania raasteena

1. Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää curryjauhe ja juustoraasteet. Hiero pehmeä voi sormillasi sekaan ja työstä notkeaksi taikinaksi.
2. Kauli jauhotetulla alustalla kevyesti suorakaiteen muotoiseksi palaksi.
3. Leikkaa muotilla noin 40 puolen sentin paksuista pikkuleipää. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita.
4. Anna pikkuleipien jäähtyä hieman pelleillä, siirrä sitten jäähtymään ritilälle, jotta niistä tulee rapeita.

Suolaa en laittanut noin paljon, laitoin vajaa puoli teelusikallista. Mielestäni sitäkään ei olisi tarvittu, tuo parmesanjuusto kuitenkin tuo pikkuleipiin suolaisuutta. Ensi kerralla jätän tuon ylimääräisen suolan kokonaan pois.
Viikonloppuna voisikin nauttia vähän kuumaa glögiä ja näitä ihania pikkuleipiä. Sitä odotellessa!

 

3 kommenttia:

  1. Oi, nämä kuulostaa ihan mun jutulta. Kaikki suolainen maistuu tälle kakkumaakarille, varsinkin juustoiset sellaiset. Täytyypäs testata.

    VastaaPoista
  2. Olivat tosiaan maukkaita. Minäkin tykkään kaikista juustoisista jutuista ja voimakkaanmakuisista juustoista.

    VastaaPoista