tiistai 5. elokuuta 2014

Kesäinen jäädyke

Olen viettänyt kesälomaa ja on leipominen jäänyt sen takia vähemmälle. Luvassa on lähitulevaisuudessa kuitenkin postaus kotimaan matkailusta ja Puolan reissusta.
Nyt kuitenkin haluan jakaa tällaisen ihanan jäädykkeen reseptin. Aivan kuin jäätelöä, maistuvaa kesäherkkua!

Kesäinen jäädyke
Ihan ehdoton kesäherkku helteisellä säällä ja maistuu kyllä muulloinkin.

Jäädyke
1 dl siirappia (esim muscovadosiirappia)
5 dl kuohukermaa
0,5 dl (ruoko)tomusokeria
4 kananmunan  keltuaista
0.5 dl (ruoko)tomusokeria

1. Kuumenna siirappi liedellä tai mikrossa.
2. Vaahdota tomusokeri ja keltuaiset sekä tomusokeri ja kerma.
3. Lisää kuuma siirappi keltuaisvaahtoon. Vatkaa kunnes seos jäähtyy.
4. Lisää kermavaahto ja kaada seos annoskuppeihin tai vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

Muscovadosiirapilla sai tähän jäädykkeeseen ihanan kinuskisen maun. Käytin ihan kakkuvuokaa, jonka olin vuorannut tuorekelmulla.
Tein tämän kanssa nautittavaksi vielä makusiirappia mansikkamehusta. Keitin mehua ja sokeria (sokeria lisätään puolet mehun määrästä), kunnes seos hieman sakeni. Jäähdytys jääkaapissa teki seoksesta entistä siirappimaisempaa ja oli erinomaista tämän jäädykkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oi, nam!! Näyttää niiiiiiiin herkulta! :P Mansikat ♥ meilläkin pikkuserkut keittiössä -blogissa herkuteltiin mansikoilla pariviikkoa sitten!

    T: Raita, Pikkuserkut keittiössä -blogista.

    VastaaPoista
  2. Mansikkakausi sais tosiaan kestää pidempään! Käynpä kurkkaamassa pikkuserkkujen keittiössä ;)

    VastaaPoista