sunnuntai 10. elokuuta 2014

Suklaa-appelsiinitäytekakku

Loma lähenee loppuaan, huomenna töihin. Sain loman loppuun tehdä kaksi kakkua, tämä ystävien tyttären 18 v. kakku oli niistä toinen.

Suklaa-appelsiinitäytekakku
Tein 10 kananmuna pohjan ja täytteeksi toivottiin suklaa-appelsiinitäytettä.
Tein sen tällä ohjeella :

5 dl Flora Vispiä ( tai muuta kermaa)
200 g appelsiinituorejuustoa
6 liivatetta ( kaupan liivatteita, ei niitä tukun isoja.Niitä isoja menee 4 kpl)
6 cl appelsiinilikööriä (Cointreau esim).

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen tuorejuusto.
2. Kiehauta likööri, sulata siihen vedessä 5 minuuttia lionneet liivatelehdet.
3. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kermaseokseen. Täytä kakku.

Suklaa ja appelsiini on oikein passeli makuyhdistelmä. Maistoin tuota täytettä ja oli oikein hyvän makuista.
Pursotukset ovat Knorrin Visp Pilske - nimistä tukusta saatavaa kermavalmistetta.  Hellepäivien pelastus, vispautuu hyvin ja pysyy helteestä huolimatta hyvin kakun reunoilla eikä ala valua. Se on kaikenlisäksi hyvän makuistakin. Sitä suosin varsinkin näin kesäaikaan.
Suklaapäällinen on maitosuklaasta tehty. 



1 kommentti:

  1. Herkullinen kakku! Totta, suklaa ja appelsiini on loistava makupari!

    VastaaPoista