torstai 26. toukokuuta 2016

Värikäs suklaamuffins (gluteeniton)

Kiirettä riittää näin alkukesällä. Juhlia tulossa kaksin kappalein. Ensin vanhimma tyttären lapsen ristiäiset, jotka vietetään meillä. Sitten siitä kolmen viikon kuluttua meidän nuorimmaisen rippijuhlat.
Ja puutarhassa riittää puuhaa, kotona on remotti kesken, siivota pitäisi, kohta pitää jo leipoa....
 Aika loppuu kesken. Töistä pitäisi nyt saada puuhastelulomaa, mutta sellaista ei taida olla olemassa :)
Sain sentään kasvihuoneeseen ja avomaalle kylvettyä jotain kasvamaan, saa nähdä kuinka niiden kanssa käy. Ehkä kasvimaalla kasvu onnistuu ( ainakin viime vuonna onnistui), mutta kasvihuoneesta en tiedä. Niitä kylvöksiä kun pitäisi muistaa ahkerasti kastella ja jos lomallakin jonnekin vähäksi aikaa menee, niin pitäisi keksi joku kastelusysteemi...
Kukkapenkitkin rehottaa rikkaruohoja, se näkyvin kukkapenkki on ainakin pakko saada kuntoon ennen juhlia. Se kun osuu heti silmiin , kun meidän pihalle tulee.

Hohhoijaa. Lisää aikaa, kiitos!  Ehdin sentään jokin aika sitten kokeilla gluteenittomia suklaamuffinseja, joista tuli oikein hyviä. Reseptin löysin täältä Gluteenitonta leivontaa - blogista . Halusin testata tätä kolmen värin erikoisliitintä samalla.

Suklaamuffins (gluteeniton)
Näistä tuli oikein iloisen värikkäitä ja makukin oli kohdillaan! Tuohon liittimeenhän kuuluu liittää tylla, mutta kokeilin pursottaa ilman tyllaa. En löytänyt sopivan kokoista tyllaa juuri silloin. Tuohon liittimeen sopii parhaiten 4 mm kokoinen tylla.


Eriväriset massat laitetaan pursotinpusseihin ( käytin NÄITÄ) ja pussit liittimen lokeroihin.


Nyt kun pursotin ilman tyllaa, niin seuraava vaihe oli tällainen. Tyllahan kuuluisi laittaa tuon lilan ja valkoisen osan väliin.
Tyllan kanssa toki saa hienompaa pursotusjälkeä, tästä tuli tasaista nauhaa.

Tässä vielä resepti :

GLUTEENITON SUKLAAMUFFINS (noin 12 kpl)

100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus:
100g huoneenlämpöistä voita
200g tuorejuustoa
1pkt tomusokeria
 väriainetta


1. Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat ja maito.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää rasvaseokseen.
3. Lisää taikinaan viimeiseksi rouhittu suklaa.
4. Jaa taikina muffinsvuokiin ja halutessasi ripottele vielä suklaarouhetta päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
6. Vatkaa kuorrutuksen ainekset sekaisin.

Helpolla hyvää, näistä voi sanoa niin! Ei ollut mikään monimutkainen resepti.
Tavallisiakin jauhoja voi käyttää jos ei halua gluteenitonta tehdä.
Tuota kuorruttamista olen kokeillut tyllankin kera, siitä juttua seuraavalla kerralla.

Suklaamuffins (gluteeniton)



1 kommentti:

  1. Suklaasta en välitä, mutta tuo kuorrutus on hienon värinen. :)

    VastaaPoista