sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Pätkiskääretorttu

Nopeaa herkkua olimme vailla, kun koko porukka oli taas viikonloppuna koolla. Eli myös vanhin tytär perheineen oli paikalla. 
Kääretortuthan ovat nopeita ja "to do-listalla" on jo jonkun aikaa ollut Fazerin sivuilta löydetty pätkiskääretorttu. Sitä sitten tekemään. 

pätkiskääretortu
 Pehmeää ja mehevää. Tämä torttupohja vaan on melkein samanvärinen kuin täyte, joten näyttää ettei täytettä olekaan. Oli sitä ja runsaanlaisesti. Kun aloin tätä pohjaa tehdä , niin huomasin ettei olekaan tummaa leivontakaakaota kaapissa. Piti käyttää valmista kaakaojauhetta ja koska siinä on itsessää jo sokeria , niin laitoin sitä vähemmän kuin normaalisti olisin laittanut. Siitä johtuu kääretorttupohjan vaalea väri.

PÄTKISKÄÄRETORTTU

pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

täyte : 
1 pussi ( 140 g) Pätkis min-bites suklaapaloja
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 rkl sokeria

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 6 minuuttia.
2.  Kumoa kääretorttupohja kuumana sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
3.Valmista täyte: Sulata Pätkikset mikroaaltouunissa (noin 1 min. / 400 W). Sekoita tuorejuusto sulatetun suklaan sekaan. Vaahdota kerma ja yhdistä ja sekoita täytteen ainekset.
5. Lusikoi täyte kääretorttupohjan päälle ja kääri rullalle.

Helppoa ja hyvää. Maistui kyllä kaikille!

 
 

4 kommenttia:

  1. Kääretorttu on nopeiden herkkujen aatelia! Tämä Pätkisversio on varmasti huippuhyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näköistä kääristä!

    VastaaPoista
  3. Oi nam, ihanaa kääretorttua. Pitääkin leipoa joku kerta vaikka työkavereille. :)

    VastaaPoista