Minulla on Valion leipomopalvelun kirja "Konditorialeivonnaisia" ja sitä selaillessa teki mieli tehdä tosi pitkästä aikaa punssileivoksia. Ne ovat nopeatekoisia, varsinkin jos sattuu olemaan voikreemiä pakastimessa valmiina.
Punssileivos |
Minulla oli valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä, joten ei tarvinnut edes taikinaa kaulia. Ohjeessa sanotaan, että "kauli taikina 5 mm:n vahvuiseksi levyksi". Otin pyöreällä muotilla, halkaisijaltaan noin 8 cm, paloja voitaikinalevystä. Pursotin niihin keskelle vanilliinikreemiä renkaaksi ja siihen renkaan keskelle nokareen luumumarmeladia. Paistion 220 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähtyneiden leivosten päälle laitoin rommilla maustettua voikreemiä ja lopuksi päällystin ne tomusokerikuorrutteella.
Voikreemejäkin on moneen lähtöön, mutta tähän käytin ihan peruskreemiä :
100 g voita, 1 1/2-2 dl tomusokeria, 1-2 keltuaista, 1-2 tl vanilliinisokeria. Vatkaa voi ja tomusokeri, lisää keltuainen vatkaten.
Kuten sanoin, nopeatekoisia leivoksia. Ja punssin/rommin voi vaikka jättää pois jos haluaa näiden maistuvan lapsillekin. Meidän 11-vuotias maistoi hieman tätä voikreemiä eikä oikein tykännyt :) Rommin maku on sen verran selkeä. Itse kyllä tykkäsin!
No tämmösiä en oo nähänykkää, maistuis varmaa mullekki!
VastaaPoista...ja mulle! Tosi kuohkean näköisiä herkkuja.
VastaaPoista10 pistettä ja papukaijamerkki "vanhan" perinneleivoksen leipomisesta :)Pitäis munki..
VastaaPoistaKiitos! Hyviä olivat. :)
VastaaPoistaKuulostaa tosi hyvältä, ja kivan simppeli ohjekin. :)
VastaaPoistaJuu, simppeli ohje oli vaikka ensin kuvittelin -nimen perusteella kaiketi - että työläitä ovat tehdä :)
VastaaPoistaTykkään niin punssileivoksista, nam! Itse ei olekkaan tullut niitä tehtyä, mutta silloin kun kahvilassa näen, pitää heti saada leivos :) Ehkäpä uskaltaudun itsekin joskus kokeilemaan!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, olivat helppotekoisia ! Ens kerralla ajattelin kokeilla sellaisia lastenkin suuhun maistuvia punssittomia leivoksia samalla reseptillä :)
Poista