sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Laukkukakun harjoittelua

Ja tosiaan harjoittelua, kuten kuvakin  kertoo. Monta asiaa pitää tehdä ensi kerralla toisin, mutta tulipa nyt tällaista kokeiltua. Samalla meni testiin  Satin Icen tumman suklaanmakuinen massa .
Ihastuin siihen täysin! Helppo kaulia ja niin mukava käsitellä kaikinpuolin ja makukin oli hyvä!

Laukkukakku
Tuo vetoketjumuotti on kätevä. Tässä kakussa tuo vetoketju on liian paksu. Huomasin myöhemmin, että siitä kannattaa tehdä ohuempi. On paremman näköinen ohuempana. Laukun sauma on maalattu metallinhohtoisella kuparin värisellä elintarvikemaalilla. Tuli sellainenkin ahaa-elämys jälkeenpäin, että tuon vetoketjunkin olisi voinut maalata sillä. Seuraavalla kerralla sitten.
Täytteenä tässä kakussa on mango-passionmoussee, jonka tällä kertaa tein Blå Bandin valmiista mousseejauheesta. Yleensä teen mieluummin täytteet alusta alkaen itse, mutta aion kyllä tätä valmista mousseeta käyttää jos joskus on kiire valmistaa kakku. Oli yllättävän hyvän makuista.
Tällä reseptillä tein mousseen :

Blå band mango-passionmoussee
1 pkt (2 pussia) blå bad mousseejauhetta
3 dl maitoa
3 liivatelehteä
2 rkl sokeria

1. Sekoita maito ja mousseejauheet keskenään, vatkaa muutama sekunti.
2. Sulata kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet vesitilkkaan.
3. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos mousseen joukkoon ohuena nauhana.

Tämä ylläoleva kakku on 4 kananmunan kakku ja tästä annoksesta jäi tuota mousseeta yli. Massan
alla on sveitsiläistä marenkivoikreemiä, johon olen ohjeen löytänyt Leivontafoorumin  sivuilta. Sitä käytän yleensä aina massakakuissa.

Vaihekuvia kakun teosta en tietenkään muistanut ottaa, mutta tein kakun samalla tavalla kuin Suklaatoukka on tehnyt tämän kakun.

Oli ihan hauska kokeilu ja seuraavalla kerralla muistan sitten nämä kaikki korjattavat asiat ja teen paremman ja hienomman kakun :)

 

12 kommenttia:

  1. Tosi hieno ja niin ihanan ruskean värinen! Täytyiskin kokeilla tuota Satin Icen ruskeaa massaa. Ja jos vielä makukin on hyvä :)

    VastaaPoista
  2. Juu, maistui tosiaan ihan tummalle suklaalle ja tuoksukin oli huumaava :)

    VastaaPoista
  3. Hieno laukku! Sulla sitten riittää energiaa ja ideoita, ihanaa!
    Mä oon kokonaan kadottanu kakkuinnostuksen, vaikka kaikkea muuta leivonkin. Ehkä se vielä palaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toivottavasti innostus palaa. Kyllähän ne kakut tosi paljon aikaa vie - tämäkin, vaikka jäi itselle eikä siis tarvinnut ihan tiptop jälkeä tehdä. Nopeampi on muita leipomuksia väkertää ja ehtii paljon muutakin siinä sivussa. Kiva näitä on kuitenkin tehdä, mutta jos joka päivä joutuis tekemään, niin menisköhän siitä hauskuus.

      Poista
  4. Vau! Hieno laukkukakku :) Tuollaista kelpaisi kanniskella ja välillä voisi haukata palan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vois siinä kanssakulkijat ihmetellä, kun välillä haukkais käsilaukkua :D

      Poista
  5. Hieno kakku tuli ja ihanan suklainen. Mango ja suklaa sopii varmasti hyvin yhteen :)
    Yksi kysymys, osaisitko neuvoa, että miten tuohon blogitekstin loppuun saa nuo linkit samanlaisiin teksteihin. Olen koittanut ettiä bloggerista jotain kohtaa miten tuo lisätään, mutta ei tahdo löytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysyin sitä aikoinaan itsekin joltain toiselta bloggaajalta. En muista miten se meni, mutta yritän etsiä sen sähköpostin. Uskoisin, että se on tallella.

      Poista
    2. Löysinkin sen samantien! Taru aikoinaan neuvoi ja se meni näin :
      Mene tähän linkkiin: http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget
      ja annat pyydettävät tiedot sinne. Se ohjailee sitten eteenpäin. Se on ulkopuolisen tekemä toiminto, ei liity tähän bloggeriin.

      Poista
    3. Kiitos sinulle, kokeilen tuota kautta :)

      Poista
  6. Laukkukakkuja on mukava tehdä. Mut yllättävän haastavia ovat, vaikka voivat näyttää helpoilta ;) Tykkään itsekin satin ice massoista. Ne eivät jotenkin kuivukaan niin helposti. Tuo vetoketjumuotti on varmasti tosi näppärä. Herkullinen kakku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin ekaa kertaa Satin Ice massaa ja sitä oli kyllä tosi mukava käsitellä. Eikä tosiaankaan kuivu samalla tavalla kuin muut. Ihan huippumassa, käytän taatusti jatkossakin. Ja ainakin tuo suklaanmakuinen massa oli hyvänmakuistakin.

      Poista