Kollegalle sain tehdä pienen kahdeksan henkilön syntymäpäiväkakun. Toiveena oli suklaakakku ja sen piti olla gluteeniton.
Pohjan tein tällä Pirkan gluteenittoman jauhopussin kyljestä löytämälläni ohjeella.
Pohja :
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Voitele vuoka ja jauhota esimerkiki kookoshiutaleilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Itse voitelin vuokaa vähän ja laitoin sen jälkeen reunoille leivinpaperia.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi vaahtoon. Sekoita kevyesti pohjaa myöden.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia (itse paistoin 30 minuuttia ja ainakin minun uunissa se oli riittävä aika).
Täytteeksi tosiaan toivottiin suklaata ja halusin siihen hieman muutakin makua , joten päädyin lyömättömään suklaan ja appelsiinin yhdistelmään.
Täyte:
200 g suklaata
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
2 dl kermaa
1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustoon.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.
Tämä on helppo ja nopea kakuntäyte, kun liivatettakaan ei tarvita. Ja on ihan jämäkkää täytettä suklaan ansiosta.
Päälle tein vielä suklaaganachen ja ripottelin vähän kaakaojauhettakin vielä.
Suklaaganache:
130 g suklaata
1 dl kermaa
nokare voita
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa, älä kuitenkaan kiehauta.
2. Sekoita sula suklaa ja lämmennyt kerma keskenään. Kattilan voi hetkeksi nostaa takaisin hellalle ja sekoittaa seosta, kunnes siitä tulee sileää.
3. Voit lisätä nokareen voita kiiltoa antamaan. Jäähdytä hetki ja kaada sitten kakun päälle.
Voitelin kakun pinnan applelsiinimarmeladilla, jotta ganache ei imeytyisi kakkuun. Harmi kun en päässyt tätä itse maistamaan, täyte kyllä maistui oikein hyvälle.
Kukat ovat Satin ice gumpaste massaa - huipputuote! Valkoiset kukat on tehty taas tällä omenankukka-muotilla , käytin kolmea eri kokoa. Kuivatin kukat kukkien muotoilukupeissa ja laitoin terälehtien väliin hieman foliopaloja, jotta ne terälehdet sai toisistaan erilleen.
Lehdet on tehty tällä ruusunlehti-muotilla . Ja kimalletta vielä päälle!
Pursotukset on tällä kertaa tehty Flora vispillä.
Appelsiini-suklaakakku |
Pohja :
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Voitele vuoka ja jauhota esimerkiki kookoshiutaleilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Itse voitelin vuokaa vähän ja laitoin sen jälkeen reunoille leivinpaperia.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi vaahtoon. Sekoita kevyesti pohjaa myöden.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia (itse paistoin 30 minuuttia ja ainakin minun uunissa se oli riittävä aika).
Täytteeksi tosiaan toivottiin suklaata ja halusin siihen hieman muutakin makua , joten päädyin lyömättömään suklaan ja appelsiinin yhdistelmään.
Täyte:
200 g suklaata
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
2 dl kermaa
1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustoon.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.
Tämä on helppo ja nopea kakuntäyte, kun liivatettakaan ei tarvita. Ja on ihan jämäkkää täytettä suklaan ansiosta.
Päälle tein vielä suklaaganachen ja ripottelin vähän kaakaojauhettakin vielä.
Suklaaganache:
130 g suklaata
1 dl kermaa
nokare voita
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa, älä kuitenkaan kiehauta.
2. Sekoita sula suklaa ja lämmennyt kerma keskenään. Kattilan voi hetkeksi nostaa takaisin hellalle ja sekoittaa seosta, kunnes siitä tulee sileää.
3. Voit lisätä nokareen voita kiiltoa antamaan. Jäähdytä hetki ja kaada sitten kakun päälle.
Voitelin kakun pinnan applelsiinimarmeladilla, jotta ganache ei imeytyisi kakkuun. Harmi kun en päässyt tätä itse maistamaan, täyte kyllä maistui oikein hyvälle.
Kukat ovat Satin ice gumpaste massaa - huipputuote! Valkoiset kukat on tehty taas tällä omenankukka-muotilla , käytin kolmea eri kokoa. Kuivatin kukat kukkien muotoilukupeissa ja laitoin terälehtien väliin hieman foliopaloja, jotta ne terälehdet sai toisistaan erilleen.
Lehdet on tehty tällä ruusunlehti-muotilla . Ja kimalletta vielä päälle!
Pursotukset on tällä kertaa tehty Flora vispillä.
Wau! Nuo punaiset ruusut ja terälehdet ovat hienoja! =)
VastaaPoistaKaunis!
VastaaPoista