sunnuntai 15. helmikuuta 2015

suklaa-appelsiinimuffinit

Tämä resepti on Gummeruksen kirjasta " Suussa sulavimmat suklaiset herkut". Jotain nopeaa piti saada kahvin kera nautittavaksi ja muffinsithan ovat nopeita. 

Suklaa-appelsiinimuffinsit
Suklaa ja appelsiinihan ovat makuparina ihan hyvä. 

Suklaa-appelsiinimuffinsit

2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
30 g mantelijauhetta
0,5 dl vaaleanruskeaa sokeria (käytin tavallista)
1 appelsiinin kuori ja mehu
170 g tuorejuustoa
2 munaa
70 g tummaa suklaata pieninä paloina

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita paperivuoat muffinspeltiin ( 12 paikkainen tuli täyteen)
2. Siivilöi kummatkin jauhot kulhoon, sekoita joukkoon leivinjauhe,mantelijauho ja sokeri.
3. Sekoita appelsiinimehu ja raastettu kuori, tuorejuusto ja munat yhteen eri astiassa. Tee kuoppa kuivien aineiden keskelle ja hämmennä sekaan kosteat aineet, lisää vielä suklaapalat. Vatkaa hyvin jotta ainekset sekoittuvat.
4. Jaa taikina paperivuokiin, paista uunisssa 20-25 minuuttia, kunne muffinit ovat kohonneet ja kullanruskeita.

Tuo jauhojen määrä oli mielestäni hieman liikaa. Vähempikin riittäisi. Muffinsit olivat toki tuoreina hyviä, mutta seuraavana päivänä hieman liian kiinteän oloisia. Maku oli hyvä, joten teen näitä varmaan toistekin. Vähemmällä jauhomäärällä. 



2 kommenttia:

  1. Hyvä makupari suklaa ja appelsiini. Nämähän ovat terveellisiä, kun on täysjyvävehnääkin ja sokeria vain
    0,5 dl :) Oliko makeutta mielestäsi kuitenkin riittävästi? t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mielestä oli riittävästi, kun oli suklaatakin seassa, mutta makeamman ystävät voisivat kaivata vähän lisää sokeria. :)

      Poista