sähköposti : titantupa@gmail.com






sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-rahkakakku

Tämän reseptin löysin kirjasta "Maittavat suklaaherkut". Tämä oli siellä nimellä valksuklaatryffelikakku, mutta minun kakusta ei tullut tryffelimäistä, joten vaihdoin hieman nimeä.

Valkosuklaa-rahkakakku
Jouduin hieman muuttamaan reseptiä, ehkä tämä ei sen takia ollut tryffelimäinen. Kovin hyvää kuitenkin, rahka taittoi liian makeuden pois. Ja pohja oli mehevä, ei ollenkaan kuiva.
Syy miksi jouduin muuttamaan reseptiä on se, että alkuperäisellä ohjeella täytteestä tuli todella löysää. Se vaikutti siltä ettei tule ikinä hyytymään. En uskaltanut sitä sellaisenaan kaataa pohjan päälle vaan lisäsin täytteeseen rahkaa ja kolme liivatelehteä.
Kirjoitan tähän alle alkuperäisen reseptin ja mainitsen ne muutokset, jotka tein. 

Valkosuklaa-rahkakakku
pohja:
2 kananmunaa
50 g sokeria
50 g jauhoja
50 g valkosuklaata sulatettuna
täyte:
3 dl kuohukermaa (laitoin 4, koska en viitsinyt jättää toiseen kermapurkkiin 1 dl)
350 g valkosuklaata
250 g rahkaa ( laitoin 350 g eli noin 1 1/2 purkillista)
( 3 liivatelehteä - ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)

1. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 20 cm).
2. Vatkaa munia ja sokeria isossa kulhossa 10 minuuttia. Siivilöi jauhot ja hämmennä varovasti munavaahtoon. Lisää sulatettu valkosuklaa.
3. Siirrä taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 25 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä sen jälkeen takaisin vuokaan.
4. Täytettä varten kaada kerma vuokaan ja kiehauta koko ajan hämmentäen, jotta kerma ei pala pohjaan. 
Anna jäähtyä hieman, lisää sekaan valkosuklaa ja hämmennä kunnes se sulaa. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä koko ajan hämmentäen.
5. Sekoita rahka joukkoon. Lisää joukkoon vesitilkkaan sulatetut liivatteet, jos käytät niitä.
6. Kaada seos kakkupohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 2 tunniksi.

Alkuperäisellä ohjeellakin tulee varmasti hyvää kakkua, jos vaan saa täytteen hyytymään , mutta niin tuli tällä muunnetulla reseptilläkin. 
Koristelut jäi vaiheeseen, mutta päälle voi tehdä vaikka tummasta suklaasta koristeita tai ihan mitä vaan mieleen tulee.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti