maanantai 13. heinäkuuta 2015

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Tämän piirakan tein jo jonkun aikaa sitten, mutta jäi laittamatta tänne blogiin silloin. Löysin tämän vinkin reseptiin facebookista "Naantalilaiset"-ryhmästä. Resepti on Kotilieden sivulta ja he ovat saaneet sen Hämeenkyrön maisekahvilan omistajalta , Katariina Pylsyltä.
Linkki reseptiin tässä

Maisemakahvilan raparperipiirakka
Piirakasta tuli ihanan mehevää. Ja siitä pitivät lapsetkin!

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Pohjataikina:
 noin 2/3 muruseoksesta

2 dl piimää   (käytin kermaviiliä, kun ei ollut piimää)

1 kananmuna

Täyte:

1 l raparperipaloja

2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)  - laitoin toisen purkin tavallista rahkaa,toisen mansikkarahkaa

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
 2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tuo mansikkarahka antoi kivasti mansikan makua ja makeutta. 
 

1 kommentti:

  1. Herkullisen oloinen... täytyy kokeilla.Ihanaa, että vielä löytyy raparperejä kukkapenkissäni:)

    VastaaPoista