maanantai 4. huhtikuuta 2016

Herrasväen pikkuleivät

VPK:n talolla Turussa oli pääsiäismarkkinat sunnuntaina 27.3. Ne olivat tänä vuonna ihan ensimmäistä kertaa ja ajattelimme mennä sinne katsomaan käykö kauppa. 
Tein sinne muunmuassa herrasväen pikkuleipiä. Pikkuleipiä kun piti alkaa täyttämään niin huomasin ettei meillä ole mitään marmeladia. Omatekoista omenahilloa sen sijaan löytyy purkkikaupalla, joten ei auttanut muu kuin laittaa sitä. 
Se maistui oikein hyvältä pikkuleivissä, mutta lieneekö omenahillon koostumus ollut sen verran kostea, että pikkuleivät ajan myötä pehmenivät.
Makuunhan se ei vaikuttanut millään lailla, olivat oikein herkullisia! Miehen eno piti niistä kovasti, kun piipahtivat pääsiäiskahville saman päivän iltana. 


Herrasväen pikkuleivät

Herrasväen pikkuleivät 

Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte :
marmeladia

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (halkaisija 6 cm) kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle. Tee puoleen taikinaympyröistä aukko pienellä sydänmuotilla.
3. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Levitä tai pursota pikkuleipien päälle marmeladia ja paina toinen pikkuleipä kanneksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Oikein maukkaita ja ihan kivoja pikkuleipiä. Kesällä on oman väen juhlia tulossa, ristiäiset ja rippijuhlat - nämä voisivat sopia niihin molempiin juhliin. Punaisella marmeladilla ehkä. 
VPK:n talon myyjäisistä sen verran, että siellä ei oikein kauppa käynyt, Asiakkaita oli vähän - oliko syynä se, että pääsiäinen alkoi jo siinä vaiheessa olla ohi vai sekö, ettei tilaisuutta oikein oltu mainostettu.
No, tulipahan kokeiltua!


4 kommenttia:

  1. Nää on todella hyviä pikkuleipiä ja tuohan tuo omenamarmeladi vaihtelua ainaiseen vadelmaan tai mansikkaan. :) Tosi herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ja hyvältä tosiaa maistuivat omenaiset pikkuleivät :)

      Poista
  2. Kauniita pikkuleipiä ja varmasti olivat hyviä!

    VastaaPoista