keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kuningatarpiirakka

Tämä kesä tuntuu olevan hyvä marjakesä. Meidän puutarhan vadelmapensaat notkuvat vadelmia, samoin herukkapensaat. Molempia olen jo säilönyt pakastimeen.
Mustikoita pitää mennä vielä poimimaan talven varalle. Pienen erän kävimme jo poimimassa ja teinkin sitten  kuningatarpiirakkaa. Että voi tällainen peruspiirakka olla hyvää!

Kuningatarpiirakka
Tuo omituinen keltaisuus piirakan päällä johtuu siitä, että unohdin täytteestä kananmunan. Hoksasin sen vasta kun olin kermaviilitäytteen kaatanut marjojen päälle. Kaadoin kananmunan erikseen perässä ja yritin sitä vähän sekaan sotkea :)

KUNINGATARPIIRAKKA  

pohja:
100 g margariinia
tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta  
täyte:
mustikoita
vadelmia
2 dl kermaviiliä/rahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri. 
2. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Ripottele marjat pohjan päälle (voit sekoittaa marjoja perunajauhoissa saadaksesi kosteutta pois marjoista) niin, että pohja peittyy. 
4. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. 
5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia

Kyllä vaan maistui!



4 kommenttia:

  1. Olet kyllä niin oikeassa että tuollaiset perusmarjapiirakat ovat niiiiiin herkullisia! Etenkin kun marjat on itse poiminut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, itse poimittu marja maistuu paremmalta :D

      Poista
  2. Nam! Vadelmat on ihania, viikonloppuna pääsen itsekin jälleen poimimaan. Tällainen marjapiiras on just hyvää, niin kesästä.

    VastaaPoista