sähköposti : titantupa@gmail.com






perjantai 9. syyskuuta 2016

Britakakku omenatäytteellä

Omenoille edelleen yritän keksiä käyttöä. Tuli mieleen, että voisiko omenaista täytettä käyttää aina niin herkulliseen britakakkuun. Googlettamaan. Dansukkerin sivuilta löytyi mm. omenatarhurin britatorttu  ja sen päätin tehdä.
Vanhin tytär perheineen tuli sopivasti käymään , niin oli sitten kahvipöydässä tarjottavaa. 


Britakakku omenatäytteellä
Tämä oli suussasulavan hyvää, niinkuin britakakku aina! Voi sanoa ettei tämä kauan meidän kahvipöytää koristanut. 

BRITAKAKKU OMENATÄYTTEELLÄ 

Pohja
200 g voita
1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ tl Dansukker Vaniljasokeria
3 keltuaista
3 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kermaa


Pinnalle
3 valkuaista
2¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½–1 dl mantelilastuja

Täyte
4–5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
¼ tl kanelia
½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa


1. Säädä uuni 175 asteeseen, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti ruokaöljyllä. 2. Vaahdota voi ja sokerit, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. 
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle nuolijan tai lastan avulla.
5. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan pinnalle ilmavasti. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
6. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi tai kuutioi ne. Laita omenat, kaneli ja fariinisokeri kasariin. Kääntele kuumalla levyllä muutaman minuutin ajan, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä.
7. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljarahka ja jäähtyneet omenat. 

8. Leikkaa pohjalevy kahtia. Levitä täyte alimman levyn pinnalle ja nosta päälle toinen levy. 
9. Koristele haluamallasi tavalla. 

Minä jätin mantelilastut pois tästä kokonaan . Oli erinomaisen hyvää ilmankin. 

 
Britakakku omenatäytteellä

10 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä!
    Olen myös etsinyt ompuista uusia reseptejä.
    Olen tehnyt leipää ja keittoa!
    Nyt täytyy tätä kokeilla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenakeitto kuulostaa mielenkiintoiselta. Tätä britakakkua kannattaa kokeilla, oli tosi hyvää!

      Poista
  2. Näyttää ihanalta!❤️
    Perus mansikkabritaa en kesällä ehtinyt tehdä, mutta tätä voisin kyllä kokeilla.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Hupeni kyllä pikaisesti meidän kahvipöydästä 😅

      Poista
  3. Brita on niin hyvää. Oon tehnyt montaa versiota, mutta omppo vielä täysin testaamatta. Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brita on tosi hyvää eikä tämä omppuversio kalvennut yhtään mansikkaiselle britakakulle.

      Poista
  4. Oli tosi hyvää. Tein gluteenittoman version ja hyvin kelpasi "taviksillekin".

    Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii varmasti myös gluteenittomana versiona! Pitääkin testata!

      Poista
  5. Brita on niin hyvää! Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa. Varmasti toimii hyvin myös omppuversiona :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii :) Minkähän version seuraavana tekis :D

      Poista