tiistai 25. lokakuuta 2016

Muhkeat sämpylät

Teimme viikonloppuna alusta alkaen hampurilaiset itse ja löysinkin tosi hyvän sämpyläohjeen Marttojen sivuilta. Sämpylöistä tuli kuohkeita ja pehmeitä.  

Muhkeat sämpylät
 Tein näistä isoja, koska tulivat hampurilaisiin. Olivat kyllä sen verran hyviä, että pitää tehdä uusi satsi hieman pienempiä sämpylöitä samalla ohjeella. 

SÄMPYLÄT

50g hiivaa
2rkl siirappia
3/4 dl öljyä
2 tl suolaa
5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
noin 5 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl hiivaleipäjauhoja



1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää suola, siirappi, öljy. Lisää lämmitetty vesi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
2. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi.
3. Anna taikinan kohota.
4. Leivo sämpylät ja anna kohota. 
5. Paista n.200 astetta noin 15 min.


Vaihtelua näihin saa lisäämällä taikinaan vaikka perunaraastetta, porkkanaraastetta, juustoa.
Seuraavalla kerralla kokeilen lisään jotain näistä.
Käytin itse kuivahivaa, koska sitä on aina kaapissa. Tähän määrään tuli yksi 11 g kuivahiivapussi ja sehän sekoitetaan jauhojen joukkoon. Vesi saa olla hieman  lämpimämpää kuin tuorehiivaa käytettäessä. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta. Tällä sämpylöitä tullut tehtyä jo useampi vuosi. Parasta aikaakin porkkanasämpyt menossa uuniin👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tästä reseptistä on ollut hyötyä! Hyviä ovat kyllä nämä sämpylät :)

      Poista