maanantai 31. lokakuuta 2016

Hampurilaiset härkäpapurouhe-porkkanapihvillä

Laitanpa nyt yhden ruokaohjeenkin, kun näistä omatekoisista hampurilaista tuli niin valtavan hyviä. Jakaa tämä ohje pitää! 
Halusin tehdä hampurilaisiin jauhelihapihvien sijaan jotain muita pihvejä ja ostinkin kaupasta härkäpapurouhetta. Googlen avulla löysin Martat.fi  sivuilta hyvältä kuulostavat härkäpapurouhepihvit porkkanalla höystettynä. 
Hampurilaisista tuli erinomaisen hyviä! 

Hampurilainen härkäpapu-porkkanapihvillä
 Sämpylöinä hampurilaisissa oli nämä muhkeat sämpylät , nekin marttojen sivuilta alunperin. Siellähän vaikuttaa olevan vallan mainioita reseptejä. 
Tässä vielä resepti pihveihin :

HÄRKÄPAPUROUHE-PORKKANAPIHVIT

1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä
2 dl härkäpapurouheseosta
1 porkkana raastettuna
2 munaa
½ dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2–3 rkl hienonnettua korianteria, basilikaa tai persilja


1.Kuori ja hienonna sipuli. Pane silppu ja öljy kulhoon ja kypsennä pari minuuttia mikroaaltouunissa tai kypsennä sipulisilppu paistinpannulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia
2. Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa tai tilkka öljyä ja sitten taikinaa. Paista pihvit molemmin puolin. Annoksesta tulee noin 10 pihviä.

 Minä tein näistä pihveistä isohkoja, joten en tehnyt näitä lettupannulla. Minulla on sellainen pienen  pieni paistinpannu ja se sopikin mainiosti näiden pihvien tekoon. Melko löysää taikina oli, joten siksi lettupannulla tai tällaisella pienellä paistinpannulla  teko on helppoa - pihvi pysyy paremmin kasassa. 

Härkäpapurouhe-porkkanapihvit
Varsin maukkaita pihvejä, jäivät kyllä ruokalistalle pysyvästi. 

1 kommentti:

  1. Härkis on mun uus suokkari ;) käytän sitä kaikkeen jauhelihan sijaan

    VastaaPoista