maanantai 9. tammikuuta 2017

Omenaglögi

Meillä kun sitä tuorepuristettua omenamehua riittää, kellarin hyllyt täynnä , niin aviomies päätti kokeilla omenaglögin tekoa.

omenaglögi
Vähän jouluinen kuva vielä näin tammikuussa. Oli tarkoitus laittaa tämä aiemmin blogiin, mutta en vaan ehinyt kaiken leipomisen keskellä. 
Tykästyimme tähän kovasti! Jos haluaa terästystä niin esimerkiksi rommi käy mainiosti. Testasimme sitä ja maut sopivat hyvin yhteen. 
 Tässä vielä K-ruoka sivuita bongattu resepti:

OMENAGLÖGI

1 litra omenatäysmehua
1-2 cm tuoretta inkivääriä
2 kanelitankoa
4 neilikkaa
2 tähtianista
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vettä
  1. Kaada omenamehu kattilaan. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi. Lisää mehun joukkoon inkivääri, kanelitangot, neilikat ja tähtianikset.
  2. Keitä omenamehua ja mausteita miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää lopuksi sokeri, vaniljasokeri ja vesi. Maista ja lisää halutessasi sokeria tai vettä. Siivilöi mausteet pois glögin seasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti