Mokkapalakääretorttuun sain idean Emerald City-blogista. Tein sen hieman eri reseptillä, koska jääkaapissa oli tuorejuustoa, joka piti käyttää pois. Nopea googlettelu ja päädyin tähän Yhteishyvän reseptiin.
Jos haluaa runsaammin täytettä niin kannattaa tehdä se vaikka 1,5 kertaisena. Minusta tälläkin reseptillä oli hyvää, koska tuo kääretorttu oli niin pehmeää ja muhevaa.
Mokkapalakääretorttu
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrustus:
3 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia / voita
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon.
2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
3. Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irroita leivinpaperi.
4. Sekoita kahvista, margariinista, siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus.
5. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle.
6. Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Kylläpä olikin maukasta! Kääretorttu on myös nopea tehdä, joten nopeallakin varoitusajalla saa kahvipöytään maisteltavaa.
Joissain kohdin kääretorttua oli hieman enemmänkin täytettä. Minusta tuo määrä oli ihan sopiva, mutta kannattaa tehdä isompi annos jos tykkää runsastäytteisistä kääretortuista.
Mokkapalakääretorttu |
Mokkapalakääretorttu
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrustus:
3 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia / voita
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon.
2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
3. Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irroita leivinpaperi.
4. Sekoita kahvista, margariinista, siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus.
5. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle.
6. Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Kylläpä olikin maukasta! Kääretorttu on myös nopea tehdä, joten nopeallakin varoitusajalla saa kahvipöytään maisteltavaa.
Mokkapalakääretorttu |
Mmm...Kaksi hyvää yhdessä kääretorttu ja mokkapalat. Ei voi olla pahaa. :) Tuo täyte on varmasti äkkijyrkän makiaa, että tuskinpa isompaa annosta tarvitsee tehdä.
VastaaPoistaJos testaan, niin en kyllä päälle laita kuorrutetta lainkaan. :)
PoistaEi tosiaan välttämättä tarvitse kuorrutusta ollenkaan , onhan se makeaa :)
PoistaKomean näköinen kääretorttu ja varmasti hyvää! :)
VastaaPoistaMaistui kyllä :)
PoistaVoi miten kauniisti ja tasaiseti olet saanut kuorrutteen tuohon pinnalle! :) Varmasti hyvää tämäkin versio :)
VastaaPoistaOli hyvää! Aion testata myös sen sinun blogissa olleen mokkapalakääretortun :)
PoistaIhana idea, ja taatusti hyvää! :P
VastaaPoista