Tämä on kyllä yksi parhaimmista juustokakuista. Ainakin minun mielestä. After eight - suklaasta tykkään kovasti, joten toki se maistuu juustokakkunakin.
Tällä reseptillä tämän tein. Tällä kertaa 24 cm vuokaan eli ihan näillä reseptissä olevilla määrillä.
Laitan nyt tähänkin vielä ohjeen.
After eight juustokakku / 24 cm vuoka
Pohja:
300 g dominokeksejä
100 g margariinia tai voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl vaaleaa mehua
2 dl vispikermaa
200 g after eight suklaata sulatettuna
2 dl rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
1. Murenna keksi kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (24 - 26 cm)
2. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Puserra ne kuiviksi ja sulata mehuun. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman.
3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, keltuaiset, liivateseos ja sulatettu suklaa.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kuivalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi.
6. Lisää tuorejuustoseokseen ensin vatkattu kerma ja sitten valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään kylmään seuraavaan päivään. Koristele.
Käytin mehun tilalla valmista kaakaota. Vaaleaa mehua ei sattunut olemaan ja koska oli suklaakakku kyseessä, niin oletin kaakaon sopivan nesteeksi vallan mainiosti. Ja näin olikin.
24 cm vuokaan tämä määrä oli minun mielestä ihan sopiva. Tulisi matalahko kakku jos tekee sen isompaan vuokaan.
Nam nam!
After eight juustokakku |
Laitan nyt tähänkin vielä ohjeen.
After eight juustokakku / 24 cm vuoka
Pohja:
300 g dominokeksejä
100 g margariinia tai voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl vaaleaa mehua
2 dl vispikermaa
200 g after eight suklaata sulatettuna
2 dl rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
1. Murenna keksi kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (24 - 26 cm)
2. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Puserra ne kuiviksi ja sulata mehuun. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman.
3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, keltuaiset, liivateseos ja sulatettu suklaa.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kuivalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi.
6. Lisää tuorejuustoseokseen ensin vatkattu kerma ja sitten valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään kylmään seuraavaan päivään. Koristele.
Käytin mehun tilalla valmista kaakaota. Vaaleaa mehua ei sattunut olemaan ja koska oli suklaakakku kyseessä, niin oletin kaakaon sopivan nesteeksi vallan mainiosti. Ja näin olikin.
24 cm vuokaan tämä määrä oli minun mielestä ihan sopiva. Tulisi matalahko kakku jos tekee sen isompaan vuokaan.
After eight juustokakku |
Olen samaa mieltä kanssasi, että After Eight juustokakku on yksi parhaista! :)
VastaaPoistaTaatusti hyvää! After Eight-suklaa on niin ihanaa.
VastaaPoistaTämäkin on ihan hyvä ohje ko suklaasta. :)http://suminsorsselit.blogspot.fi/2010/11/suloisen-suklainen-after-eight-kakku.html
After eight kakku on ihanaa. Tein yks joulu näitä varmaan viisi :D
VastaaPoista