sähköposti : titantupa@gmail.com






sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

After eight juustokakku

Ystäväni tyttärellä oli tupaantuliaiset ja sinne sain tehdä kakun. Tämän tyttären herkkua on after eight suklaa, joten se oli tietenkin juustokakun makuna.
Tein yhden oikein ison kakun (30 cm), mutta alkoi jossain vaiheessa mietityttää, että olisiko helpompaa tehdä kaksi pienempää. Epäilytti sekin, että hyytyykö koko kakku. Kyllä se oli hyytynyt, ehkä olisi saanut olla yksi liivate lisää.
Minulla on tukusta ostettuja isoja liivatelehtiä ja yleensä resepteissä (uskoisin ainakin) tarkoitetaan niitä kaupasta ostettavia "normaalin" kokoisia liivatteita. Tähän kakkuun tein tupla-annoksen ja liivatteita olisi pitänyt olla 10 kpl. Laitoin siis 5 tukun liivatetta, mutta ehkä olisi saanut olla yksi enemmän. Kakku kun oli tarjolla huoneenlämmössä monta tuntia, niin huolestutti josko siitä tulee liiankin pehmeää ajan kuluessa.

After eight juustokakku
Makuhan oli mitä mainioin, after eight suklaa maistuu minullekin. Koristelussa on käytetty kakkusabluunaa (verkkokauppa Mavile). Silläpä saikin kätevästi ja nopeasti koristekuvion tehtyä. Reunoille murustelin vielä dominokeksiä.

After eight juustokakku

Pohja:
300 g dominokeksejä
100 g margariinia tai voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl vaaleaa mehua
2 dl vispikermaa
200 g after eight suklaata sulatettuna
2 dl rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista

1. Murenna keksi kaulimella. Sekota joukkoon sulatettu rasva. Painele seos torttuvuoan pohjalle (24 - 26 cm)
2. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Puserra ne kuiviksi ja sulata mehuun. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman.
3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, keltuaiset, liivateseos ja sulatettu suklaa.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kuivalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi.
6. Lisää tuorejuustoseokseen ensin vatkattu kerma ja sitten valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään kylmään seuraavaan päivään. Koristele.

Kotikokin sivuilta tämän reseptin löysin. Siinä ohjeessa neuvottiin käyttämään 28 cm vuokaa, mutta itse tein tätä kaksinkertaisen annoksen ja se oli ihan sopiva 30 cm vuokaan. Tosin pohja-aineksia oli ehkä vähän liikaa jos käytti 600 g dominokeksejä.
Tämän perusteella uskoisin, että tuo ylläoleva annos on sopiva 24-26 cm vuokaan.

 

4 kommenttia:

  1. Voi, sama täällä, after eight on ihanaa suklaata! Herkkukakku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se on kyllä yks parhaista suklaista.

      Poista
  2. Tätä pitää kyllä itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin mietin jos taas kohta tätä tekis miehen synttäreiden kunniaksi, mutta on yksi toinen justokakku mielessä, jota pitää myös kokeilla. Mutta jossain vaiheessa taas ihanaa after eight kakkua!

      Poista