Löysin mahtavan ruotsalaisen ruokablogin , josta lähti ensimmäisenä testiin italialainen sitruuna-mantelikakku .
Kakun nimeen voisi lisätä vielä valkosuklaan, koska sitäkin tähän tuli 200 g.
Tämän kakun otin mukaan kun menimme siskoni luo kyläilemään ja suurin osa tästä syötiin neljään pekkaan!
Tämä oli todella hyvää! Ihanan sitruunainen ja mantelinen maku. Gluteenitontakin tämä oli, koska tähän käytettiin pelkästään mantelijauhoja. Tässä maistui mielestäni tasapainoisesti kaikki pääainekset eli manteli, sirtuuna ja valkosuklaa.
Italialainen sitruuna-mantelikakku 24 cm vuoka
300 g mantelijauhoja
200 g valkosuklaata
2 rkl maitoa
180 g pehmeää voita
130 g sokeria
4 kananmunaa , keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
3 sitruunan kuori raastettuna
4 rkl sitruunamehua ( laitoin vähän vähemmän)
1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vatkaa voi ja 100 g sokeria kuohkeaksi.
4. Sekoita joukkoon maito, sitruunankuori, sitruunan mehu ja keltuaiset.
5. Lisää taikinaan sen jälkeen mantelijauho ja sulatettu valkosuklaa, sekoita.
6. Vatkaa erillisessä kulhossa valkuaiset. Vatkaa ne kovaksi vaahdoksi ja lisää sen jälkeen 30 g sokeria. Vatkaa vielä hetki.
7. Kaada valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
8. Kaada voideltuun vuokaan. Laita vuoan pohjalle mielellään leivinpaperia.
9. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.
Sitruunamehua en laittanut ihan noin paljon. Myöskin sitruunakuorta laitoin vähemmän eli kahden sitruunan kuoren. Silti sitruuna maistui tässä kakussa hyvin. Mielestäni ihan sopivasti.
Hurjan hyvää! Tätä teen kyllä toistekin.
Kakun nimeen voisi lisätä vielä valkosuklaan, koska sitäkin tähän tuli 200 g.
Tämän kakun otin mukaan kun menimme siskoni luo kyläilemään ja suurin osa tästä syötiin neljään pekkaan!
sitruuna-mantelikakku |
Italialainen sitruuna-mantelikakku 24 cm vuoka
300 g mantelijauhoja
200 g valkosuklaata
2 rkl maitoa
180 g pehmeää voita
130 g sokeria
4 kananmunaa , keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
3 sitruunan kuori raastettuna
4 rkl sitruunamehua ( laitoin vähän vähemmän)
1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vatkaa voi ja 100 g sokeria kuohkeaksi.
4. Sekoita joukkoon maito, sitruunankuori, sitruunan mehu ja keltuaiset.
5. Lisää taikinaan sen jälkeen mantelijauho ja sulatettu valkosuklaa, sekoita.
6. Vatkaa erillisessä kulhossa valkuaiset. Vatkaa ne kovaksi vaahdoksi ja lisää sen jälkeen 30 g sokeria. Vatkaa vielä hetki.
7. Kaada valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
8. Kaada voideltuun vuokaan. Laita vuoan pohjalle mielellään leivinpaperia.
9. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.
Sitruunamehua en laittanut ihan noin paljon. Myöskin sitruunakuorta laitoin vähemmän eli kahden sitruunan kuoren. Silti sitruuna maistui tässä kakussa hyvin. Mielestäni ihan sopivasti.
Hurjan hyvää! Tätä teen kyllä toistekin.
Ihana ohje! Varmasti koitan. :)
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Mantelijauhoista ja valkosuklaasta ei voi tulla kuin herkullinen lopputulos :D
VastaaPoistaTämä onkin kiva ohje. Joudun välillä leipomaan sekö gluteenittomia että perunattomia kakkuja, joten tämä ohje on otettava talteen ;)
VastaaPoista