torstai 29. maaliskuuta 2018

Mustikkamannakakku

Lisää Leivotaan - lehden satoa . Uusimmassa lehdessä oli taas vaikka mitä juttuja, jotka pitäisi toteuttaa.
Halusin testata mustikkaista mannakakkua. Se jo kuulostaakin jotenkin niin hyvältä. Tässä ei ole kananmunia ollenkaan, joten sopii kananmunalle allergisille myös.

Mustikkamannakakku
Tämä oli oikein hyvää. Koostumus oli jännän erilainen, kun käytettiin  mannasuurimoita. Varmaan tähän voisi ajatella muitakin marjoja kuin mustikkaa. Uskoisin olevan ihan yhtä hyvää vaikka vadelmilla tai mansikoilla. Ja mukavan helppo resepti.

Mustikkamannakakku

5 dl mannasuurimoita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
1 tl vastarouhittuja, kokonaisia kardemumman siemeniä
5 dl piimää
2 1/2 dl sokeria
200 g sulatettua voita
noin 2 dl pakastemustikoita

1. Sekoita suurimot, jauhot, leivinjauhe, vaniljajauhe ja kardemumma kulhossa.
2. Vatkaa piimä ja sokeri yhteen. Sekoita suurimoseos ja sulatettu voi joukkoon.
3. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
4. Vatkaa taikinaa muutama minuutti ja kaada se voideltuun vuokaan, halkaisija noin 23 cm.
5. Levitä mustikat päälle, paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.

mustikkamannakakku
Minä taas tapani mukaan luin ohjeen hätäisesti ja tuo " vatkaa taikinaa muutama minuutti"  jäi tekemättä. Hyvää tämä silti oli, ehkä olisi ollut kuohkeampi ja ilmavampi jos olisi vähän vatkannut.
Koskahan sitä oppii lukemaan reseptin huolella läpi kokonaan. Sitä odotellessa :)

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, menee testiin jossain vaiheessa. Kiitos! 😊
    Hyvää pääsiäistä! ❤

    VastaaPoista
  2. Nam nam, kun näyttää hyvältä:) Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

    VastaaPoista
  3. Mä mietinkin kanssa, että millainen tulee koostumuksesta kun käyttää mannaryynejä. Näyttää kyllä tosi herkulliselta! ♥

    VastaaPoista