keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Raparperimuffins juustokakkusydämellä

Raparperi on minun mielestä hyvää. Olen siitä keittänyt sosetta ja yritän joka vuosi keksiä jotain uutta leivottavaa siitä. Nyt halusin tehdä muffinseja ja eksyin Kakkutaikurin sivuille. Voi miten hyvältä kuulosti tuo juustokakkunokare muffinsin sisään ja vielä murupäällinenkin! Tämä resepti siis lähti testiin. 

Raparperimuffins

 Oli kyllä niin hyvää! Näitä olisin syönyt vaikka kuinka monta. Raparperin kirpeys ja tuorejuustotäyte olivat kyllä täydellinen pari. Murupäällinen kruunasi kaiken. 
Tässä Kakkutaikurin resepti :


Raparperimuffinsit juustokakkusydämellä

Raparperihilloke :
500 g raparperia
0,5 dl vettä
1 dl hillosokeria

Murupäällinen:
2 dl jauhoja
0,75 dl ruokosokeria
50 g voisulaa
1 tl sitruunan mehua

Juustokakkutäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 keltuainen
2 rkl sokeria
1 l vaniljaa
2 tl sitruunamehua

Muffinsmassa:
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa 
0.5 tl kanelia
100 g voita sulatettuna
1/2 dl öljyä
1.75 dl piimää ( käytin vaniljanmakuista soijamaitoa, koska sitä oli jääkaapissa)
2 kananmunaa
1 valkuainen ( joka jäi juustokakkutäytteen keltuaisesta yli)
1,75 dl ruokokidesokeria


 
-Tee ensin hilloke: keitä raparperit veden ja sokerin kanssa kasaan kunnes raparperit ovat hajoneet ja seos sakeutunut. Tähän menee noin vartti.

-Seuraavaksi valmista muru ja juustokakkutäyte sekoittamalla keskenään niiden ainekset omissa kulhoissaan. Älä heitä juustokakkutäytteen valkuaista pois, vaan käytä se muffinssimassaan!

-Muffinssimassaa varten vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon piimä tms. ,  voisula, öljy ja kuivat aineet. Sekoita hyvin.

-Kaada massa pursotuspussiin ja pursota isojen muffinssivuokien pohjalle kerros siten että pohja peittyy.

-Laita myös juustokakkumassa pussiin ja pursota jokaisen muffinssin keskelle isohko täplä täytettä.

-Peitä sen jälkeen muffinssimassalla jokainen juustokakkutäplä siten että vuoka on 2/3 osaa täynnä.

-Lusikoi jokaiseen muffinssiin ruokalusikallinen raparperiä, peitä murukerroksella.

-Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 18 minuuttia.

Kyllä vaan maistui. Näitä pitää tehdä vielä uudelleenkin , sen verran hyviä olivat. Näitä tuli 13 kpl.

raparperimuffins
 
Ihme, että raparperi niin innokkaasti kasvaa vaikka on ollut kovin kuivaa. Tosin niitäkin olen silloin tällöin kastellut. Onneksi on oma kaivo, en kyllä raaskiis hanavettä kaataa litratolkulla kasveille ja kukille. 


 

9 kommenttia:

  1. No nam! Tätä voisi leipoa Juhannukseksi. Ihanan näköiset muffinssit. :p Mietin, että voisin kokeilla tällä reseptillä piirasvuokaan, toimii varmasti siihenkin tehtynä. Tietty paistoaikaa pidentää.:)

    VastaaPoista
  2. Ei vitsit <3 mitä herkkua! Näitä on pakko testata! Pitää vaan käydä taas raparperi"varkaissa" koska omalla pihalla ei raparperia kasva! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata :) Olivat kyllä niin maukkaita.

      Poista
  3. Voi miten herkullisen kuuloisia! Nam!

    VastaaPoista
  4. Ihania! ♥ Mä oon kanssa tästä reseptistä haaveillut, mutten oo vielä loputtomalta testilistalta ehtinyt näitä kokeilemaan :D Ihan älyttömän ihanan näköisiä :)

    VastaaPoista