lauantai 13. lokakuuta 2018

Omena-rahkapiirakka

Laitetaanpa vielä yksi omenainen  ohje. Tämän tein muistaakseni parisen viikkoa sitten. Ihan perusohje, ei mitään ihmeellistä tässä. 

omena-rahkapiirakka
Tein piirakan tällä K-Ruoka sivujen reseptillä .

Omena-rahkapiirakka 

pohja: 

100 g margariinia tai voita
    
1/2 dlsokeria 

1 kananmuna 

2 dl vehnäjauhoja 

1 tl leivinjauhetta

täyte: 

2 tlk(à 250 g) maitorahkaa

1 dl vispikermaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunan raastettua kuorta

2 tl vanilliinisokeria

(1 dl mantelirouhetta)

  • Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina voidellun irotpohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita rahka, kerma, munat, sokeri, sitruunanmehu ja -kuoriraaste, vanilliinisokeri sekä mantelirouhe. Kaada rahkaseos pohjataikinan päälle.
  • Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele omenoiden päälle fariinisokeria ja kanelia.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Jos torttu alkaa tummua paiston aikana, peitä se leivinpaperilla tai alumiinifoliolla. Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä.
Mehevä piirakka ja helppotekoinen. Vielä olisi omppuja, joille pitäisi keksiä käyttöä. Mehua olen keittänyt jo ja sitä aion vähän lisääkin keitellä. Tuttaville ja työkavereille on jaettu. Voihan omenat sentään! 


3 kommenttia:

  1. Näyttää niin mehevältä ja hyvältä. Perus jutut toimii yleensä parhaiten 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä totta! Ei tarvitse kikkailla mitään erikoista vaan luottaa niihin "tavallisiin" :)

      Poista
  2. Oon niin samaa mieltä, perusjutut on ihan parhaita :) Näyttää aivan ihanalta! ♥♥♥

    VastaaPoista