Taas on yksi resepti testattu. Testattavien lista onkin pitkä. Kerään mielenkiintoisia reseptejä talteen ja pikkuhiljaa niitä testaan.
Nyt pääsi testiin gluteeniton banaanikakku. Täältä IS ruokala - sivuilta sen löysin. Annin uunissa - bloggaaja sitä oli tehnyt ja hän taas oli reseptin saanut ystävältään Masalta. Minäkin haluan kiittää Masaa hurjan hyvästä reseptistä! Tykättiin kovasti tästä kakusta.
Kakku oli täyteläisen mehevää ja tuo raikas täyte sopi siihen erinomaisen hyvin.
Tein tämän 1,5 litran vuokaan ja teinkin kaksinkertaisen annoksen taikinaa. Muuten olisi tullut tosi matala kakku.
Gluteeniton banaanikakku
4 ylikypsää banaania
150 g voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2 dl fariinisokeria ( tai tavallista)
7 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl pyslliumia
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokria
2 tl kanelia
Täyte :
100 g voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 puolikkaan appelsiinin mehu ja kuori
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele leipävuoka.
2. Muussaa banaanit soseeksi haarukalla. Sulata voi (jäähdytä) ja lisää banaanin sekaan.
3. Lisää seuraavaksi munat, suola ja sokeri. Sekoita kunnolla
4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
5. Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Täytteen valmistus :
1 Sulata voi ja jäähdytä.
2.Lisää tuorejuusto ja tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita.
4. Täytä jäähtynyt banaanikakku kuorrutteella ja tarjoa jäljelle jäänyt kuorrute kakun ohessa tai levitä vielä yksi kerros kuorrutetta kakun päälle.
Mainittakoon vielä, että Annin reseptissä on käytetty maustamatonta tuorejuustoa ja sitruunan mehua. Meillä ei ollut sitruunaa enkä muistanut kaupasta ostaa, joten käytin appelsiinia. Jääkaapissa oli vaniljatuorejuusto, joten en viitsinyt ostaa maustamatonta. Varsin hyvän makuista oli appelsiinin ja vaniljan makuisenakin.
Nyt päätin, etä seuraavat leipomukset saavat luvan olla joko leipää tai suolaista piirakkaa. Mieskin sanoi, että housut alkaa jo kiristää vyötäröltä, kun koko ajan on jotain herkkuja tarjolla. Jostain syystä vaan tykkään niin kovasti tehdä makeita herkkuja .
Jospa sitten yrittäisi tehdä jotain leipää seuraavaksi . Kovasti vaan tekisi mieli testailla niitä ihanien herkkujen reseptejä, joita minulla on tallessa. Ja kyllähän ne testiin menevätkin, jossain vaiheessa. Ehkä sitten kannan kakut naapureille tai töihin syötäviksi. :) Tai sitten en :D
Nyt pääsi testiin gluteeniton banaanikakku. Täältä IS ruokala - sivuilta sen löysin. Annin uunissa - bloggaaja sitä oli tehnyt ja hän taas oli reseptin saanut ystävältään Masalta. Minäkin haluan kiittää Masaa hurjan hyvästä reseptistä! Tykättiin kovasti tästä kakusta.
Gluteeniton banaamikakku |
Tein tämän 1,5 litran vuokaan ja teinkin kaksinkertaisen annoksen taikinaa. Muuten olisi tullut tosi matala kakku.
Gluteeniton banaanikakku
4 ylikypsää banaania
150 g voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2 dl fariinisokeria ( tai tavallista)
7 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl pyslliumia
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokria
2 tl kanelia
Täyte :
100 g voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 puolikkaan appelsiinin mehu ja kuori
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele leipävuoka.
2. Muussaa banaanit soseeksi haarukalla. Sulata voi (jäähdytä) ja lisää banaanin sekaan.
3. Lisää seuraavaksi munat, suola ja sokeri. Sekoita kunnolla
4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
5. Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Täytteen valmistus :
1 Sulata voi ja jäähdytä.
2.Lisää tuorejuusto ja tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita.
4. Täytä jäähtynyt banaanikakku kuorrutteella ja tarjoa jäljelle jäänyt kuorrute kakun ohessa tai levitä vielä yksi kerros kuorrutetta kakun päälle.
Mainittakoon vielä, että Annin reseptissä on käytetty maustamatonta tuorejuustoa ja sitruunan mehua. Meillä ei ollut sitruunaa enkä muistanut kaupasta ostaa, joten käytin appelsiinia. Jääkaapissa oli vaniljatuorejuusto, joten en viitsinyt ostaa maustamatonta. Varsin hyvän makuista oli appelsiinin ja vaniljan makuisenakin.
gluteeniton banaanikakku |
gluteeniton banaanikakku |
Onpa herkullisen näköinen kakku! Voisin testata joskus kun on tulossa gluteenittomia vieraita...kiitos vinkistä!
VastaaPoistalaitahan sitten leipäohjeitakin tänne?
Mä kokeilin piiiitkästä aikaa tehdä ruisleivän juuren n. kk sitten. Se kokeilu epäonnistui, pitäisi yrittää uudelleen. Tuore leipä on kyllä hyvää, mutta niin ovat suklaakakutkin. ;)
Juu, laitan :) Tekis mieli kokeilla saako vanhaa ruisleivän juurta henkiin. Juuri on leipomoajaoilta ja aikoinaan otin palan taikinaa talteen. Aion ainakin testata .
VastaaPoistaTaidanpa minäkin pistää testiin tämän kakun. Ystäväpiiristä kun löytyy yksi sun toinen keliaakikko nykyään! :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä tosi hyvää !
PoistaNam! Banskukakku on herkkua, pitääkin testata tätä. Tuo gluteenittomuus vielä plussana.
VastaaPoista