sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Piparkakkujuustokakku

Isänpäivän kahvipöytään tein piparkakun makuisen juustokakun. Ohjeen löysin K-ruoka lehdestä. Helppo tehdä ja maistuu kaikille - paitsi 3-vuotiaalle lapsenlapselle. 1,7 vuotias sen sijaan popsi hyvällä ruokahalulla. 

piparkakkujuustokakku
 Tässä vielä ohje :

150 g pipakakkuja
75 g voita

täyte:
2 liivatelehteä
1/2 rkl vettä
50 g piparkakkuja murskattuina
2 dl kuohukermaa
2 prk ( á 200 g) piparkakkurahkaa

1. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulta voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon.  Paiele seos irtopohjavuokaan. Nosta jääkaappiin.
2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma.
3. Kuumenna 1/2 rkl vettä kiuhuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekota joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto ja käsin murskatut piparkakut.
4. Kaada täyte vuokaan . Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.
5. Koristele.

Ohjeessa kakun päälle valutettiin vielä kinuskikastiketta, mutta unohdin sen ostaa. Hyvää oli näinkin. Maukas joulunajan kakku! 




Kovin hektistä on ollut viime aikoina. Osasyynä on Slek ry:n ( Suomen löytöeläinten kummit ry) jouulupuukampanja, joka alkoi Turun alueen Musti ja Mirri myymälöissä ja Naantalin Rockwell´s lemmikkieläinkaupassa. Myös Someron K-marketissa on joulupuu.
Kampanjalla kerätään lahjoituksia vähävaraisten lemmikeille, yhdistyksen sijaiskodeissa oleville kotia etsiville kissoille, eläinten suojakoti Toivon koirille ( Kemiö) ja Alastaron pelastettujen koirien turvakodin koirille. Puuhun ollaan askarreltu kuvia koirista ja kissoista , tehty mainokset ja puut pystytetty + koristeltu jokaiseen myymälään.  Tämä kaikki työpäivän jälkeen. Edelleen vahvistuu ajatus, että työt haittaavat harrastuksia :D Harmi kun siellä palkkatyössä vaan on käytävä.

Slek ry:n joulupuu
Kaiken tämän jaksaa, kun näkee vähävaraisten ilon lemmikin ruuista. Kun näkee miten tarpeeseen koirien ruoka menee Toivoon ja Alastaroon. Molemmissa paikoissa on useita koiria, jotka on otettu talteen huonoista oloista. Osa koirista jää pysyviksi asukkaiksi, koska koirat ovat jo kokeneet niin paljon tai ovat niin vanhoja , että katsovat koiralle parhaaksi ettei kodinvaihtoja enää tule.
Niin upeaa työtä tekevät molemmat , sekä Toivo että koirien turvakoti Alastarolla!
Pelastettujen koirien turvakoti
Eläinten suojakoti Toivo


On etuoikeus, että voimme olla  molempien apuna.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku. Tämä resepti pitääkin tallettaa, ihan vielä en ole päättänyt mitä kakkua jouluksi teen.
    Ja kiitos muistutuksesta että Someron K-marketilla on joulupuu. Pitää ehdottomasti osallistua.
    Yleensä olen jouluksi antanut Slekille raha-ja ruokalahjoituksen. Teette kyllä mahtavaa työtä! <3 Jos tuo mieheni ei olisi niin tiukkis, niin veikkaanpa että meilläkin noita kissoja olisi muutama enemmän... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Meillä olis myös kissa jos toinenkin sijaiskodissa, jos saisin ne jotenkin mieheltä salattua. Outoja nuo miehet kun ei saa täyttää huushollia kissoilla. :D

      Poista