perjantai 22. toukokuuta 2020

Hapankermakakku

Tämä ei välttämättä ihan hapankermakakku ollut, mutta kermaista kuitenkin. Minulla oli jääkaapissa vanhaksi mennyt kermapurkki. Millään en raaskinut pois heittää, joten päätin kokeilla tehdä tällaisen kakun.
Netissä oli hapankermakakkuun useampi ohjeita, jotka tehtiin vähän eri tavoilla. Päädyin tekemään kakun tämän reseptin mukaan. 
Tämä oli taas niin mukavan helppo ja nopea resepti!

Hapankermakakku
Johan oli maukasta! Jotenkin pumpulimaisen pehmeää. 
Liekö vaikutusta makuun sillä, että lorautin sekaan hieman Bailey´s cream -likööriä, kun sitä kaapissa oli eikä sitä oikein juotua tule. 

Hapankermakakku
4 dl vehnäjauahoja
2 rkl perunajauhoja
0,5 - 1 tl suolaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
2 dl hapanta kermaa
2 munaa 
(Bailey´s cream likööriä)

1. Siivilöi kuivat aineet kulhoon.
2. Lisää voisula ja kerma. Vatkaa kaksi minuuttia.
3. Lisää munat ja vatkaa taas kaksi minuuttia.
4. Kaada taikina voideltuun ja korpujauhotettuun vuokaan. 
Paista 180 - 200 asteessa 30 - 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Erittäin hyvää . Teen toistekin jos kerma uhkaa mennä vanhaksi. Tai voinhan tehdä tätä muutenkin, todella helppo tehdä.


3 kommenttia: