maanantai 29. kesäkuuta 2020

Kinderkakku

Kesälomalla olen ja kiirusta riittää. Kaiken lisäksi olen lomalla "yksin", aviomiehellä on tänä vuonna vain kaksi viikkoa työpaikan vaihtamisen vuoksi. Silti on kiireistä. Olen yrittänyt pihapuuhia tehdä viime viikon helteistä huolimatta. Se olikin kovin verkkaista puuhaa. Vähän kuopsutin sieltä ja täältä ja sitten olikin pakko mennä varjoon vesipullon kera. Ei millään jaksanut olla siinä läkähdyttävässä paahteessa.  Muutenkin olen monenlaista askaretta jättänyt aikaan " siten kun olen lomalla". Saapi nähdä toteutuvatko kaikki. En ota stressiä. Tai ainakin yritän olla ottamatta. 

Vähän olen leipoakin ehtinyt. Tosin tämän kakun tein jo ennen loman alkua. Tein kiderkakun, ensimmäistä kertaa ikinä . Ronjan ystävän synttärikemuihin , päivänsankarin toiveesta. Kiireessä napattu kuva eikä koristelukaan ole mikään erikoinen, mutta maku oli kuulemma hyvä. Hyvä niin. 

Kinderkakku 
Päädyin tekemään kakun Kinuskikissan ohjeella. Siellä oleva vegaaninen kinderkakku kiinnostaa myös kovasti. Sitäkin pitää jossain vaiheessa testata. Tämä oli perusversio.
Kinuskikissan sivuilla on hyvä ohje vaihekuvineen. Laitan tähän kuitenkin vielä sen ohjeen.

Kinderkakku

pohja:
200 g oreo-keksejä
75 g margariinia tai voita

täytevaahto:
7 dl vispikermaa
300 g tuorejuustoa
1 vaniljatanko

tummempi suklaatäyte:
1/2 vaahdosta
250 g tummaa suklaata tai maitosuklaata

valkoinen suklaatäyte:
1/2 vaahdosta
240 g maitosuklaata

kuorrute :
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata 

1. Murskaa oreot tehosekoittimessa. Sulata voi / margariini ja yhdistä keksimurun kanssa. 
2. Vuoraa 24 cm kokoisen irtopohjavuona pohja leivinpaperilla. Vuoraa reunat halutessasi suojakalvolla saadaksesi kakun irtoamaan helpommin.  Painele keksiseos vuoan pohjalle.
3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet vaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan. 
4. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula vatkaimella sekoittaen toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Levitä / painele täyte vuokaan keksipohjan päälle. Painele tarkoin, jotta paksu täyte painuu joka kohtaan ( tässä tuli vähän lipsuttua, tunnustan). Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin. 
5. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula jäljellä olevan vaahdon joukkoon. Levitä/painele vuokaan tumman suklaan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai seuraavaan päivään. 
6. Mittaa kuohukerma kattilaan. Kuumenna liedellä, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta.  
7. Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päällisosan päälle ja päästä hallitusti tippumaan reunoille. Nosta samantien jääkaappin jähmettymään.
8. Koristele ennen tarjoilua. 

Vähän tänne loppuun kotipihan tämän hetkisiä kukkia. Onneksi edellinen talon omistaja on luonut tuon pihan siten, että siellä  kukkii läpi kesän jotain. 



 Tämän yllä olevan lajia en edes tiedä. Kaunis se on.  Enkä tuon alla olevankaan. Se ei ole auringonkukka vaikka vähän siltä näyttääkin.  Pitänee googlettaa. Olen tämän itse istuttanut, kun sain sen tuttavalta. En vaan tiennyt mitä istutin :D 





Isopäivänkakkaraa kasvaa ihan joka puolella meidän tonttia. Vähän liikaakin jo. Se kun leviääkin melko tehokkaasti. 
Kauniisti se näiden nauhusten kanssa sopii yhteen. 


 Ruusujakin löytyy. Tämä alla oleva lienee joku pensasruusu, koska kasvaa pensasmaisesti. 
En kyllä vannomaan mene, mutta näin olen olettanut :)



Kaunis ja herkkä orvokki. On oikeasti enemmän lila kuin sininen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti