maanantai 21. helmikuuta 2022

Oreokääretorttu

 Ensimmäisen kerran tein oreokääretorttua tyttärenpojan synttäreille . Tein tämän maidottomana keskimmäisen tyttäremme takia . Reseptin olin jo joskus aiemmin ottanut muistiin Kakkumonsterin blogista.  Oreokekseistä lapsenlapsetkin kovasti tykkäävät, joten ajattelin ettei tämän kanssa voi mennä niin sanotusti metsään. 


Eikä mennytkään metsään. Oli kyllä todella maukasta! Oreot antoivat mukavaa purutuntumaa tähän ja muutenkin erittäin täyteläisen makuista. Tästä pitivät kaikki ; lapset ja aikuiset. 

OREOKÄÄRETORTTU 

Pohja :

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta 

Täyte:

150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

3 dl tomusokeria

100 g tuorejuustoa

150 g oreokeksejä 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet . 

3. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8 - 10 minuuttia. 

4. Täytettä varten vatkaa huoneenlämpöinen voi / margariini tomusokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa noin 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto. 

5. Murskaa oreokeksit muruiksi. Joko tehosekoittimessa tai sitten ihan veitsellä ja kaulimella , kuten minä tein. Sillä tavalla ehkä jää isompia murusia, mutta meitä se ei haitannut yhtään. Päinvastoin, sopi hyvin kääretorttuun, kun täytteen joukossa  oli oreon makuisia  "sattumia" .

6. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle, kääri rullalle ja laita jääkaappiin. 

Käytin tähän Violifen maidotonta tuorejuustoa. Tosin tuorejuuston voi jättää poiskin. Mielestäni se kuitenkin kivasti kevensi täytteen makua, ainakin tuo Violifen juusto. 

Kakkumonsteri oli hienosti vielä päällystänyt kääretortun suklaalla, mutta menee varsin hyvin ilmankin. Herkkua oli ja olen jo toisenkin kerran tätä kääretorttua tehnyt Jooan synttäreiden jälkeen. Pikkumies täytti 4 vuotta helmikuun 11. päivä. 

Tämä kääretorttu valmistuu varsin nopeasti ja vaivattomasti. Tästä oli myös helppo tehdä maidoton versio kasvispohjaisella margariinilla ja maidottomalla tuorejuustolla. Tuo Violife sopii hyvin erilaisiin leivonnaisiin ja se on hyvän makuistakin. Tämä resepti jää varmasti vakiokäyttöön meillä. 


Sitten asiasta toiseen. Viime postauksessa pohdin josko herätän henkiin sisäisen käsityöihmisen itsessäni. Tuumasta tekoihin, koska lankaa oli kaapissa ja puikotkin löytyivät. Tämän langan olen joskus ostanut säärystimiä varten, siinä on heijastavaa lankaa joukossa . Aloitin siis tämän kutomisharrastuksen henkiin herättämisen säärystimistä, koska ne ovat tarpeeksi helpot tehdä :D .

Itsenikin yllätin ja sain kaksi säärystintä valmiiksi. Kyllä niitä itse kehtaa käyttää ja yllättävää oli sekin, miten tuo kutominen koukuttaa. Aloin heti suunnitella mitä kutoisin seuraavaksi.  Jotenkin se puikkojen kilistely on terapeuttista ja sitä voi tehdä samalla kun katsoo tv:stä jotain. Tai ihan ilman telkkaria tietysti myös. Pakko siis avata youtube ja alkaa muistella miten sukka kudotaan, jollen halua että kohta on nurkat täynnä säärystimiä. 





4 kommenttia:

  1. Oi nam, tämä kääretorttu menee kyllä testaukseen.
    Mun veljen lapset kans rakastaa Oreo-keksejä, joten tiedän mitä leivon seuraavaksi kun he tulevat kyläilemään.
    Ja veljeni tytöt ovat myös innostuneet leipomisesta, joten tämä voisi olla kiva kääretorttu leipoa myös heidän kanssaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kääretorttua on kiva leipoa lasten kanssa. Ei ole liian vaikeaa ja saa nopeasti tulosta :D Tämä oli kyllä tosi hyvää .

      Poista
  2. Kääretortut on kyllä nopeita ja helppojakin tehdä. Pitää siis kokeilla tätä sinun ohjetta mutta minulle ihan outo tämä Oreo keksi pitää ihan googlettaa ja katsoa minkälainen pakkaus se on ja missä sitä myydään. Kiitos ohjeesta.
    Kyllä "kutominen" on koukuttavaa ja pian sinä sen sukan opit ei ole mitään rakettitiedettä 🤗😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kutominen koukuttaa kieltämättä :) Vaikka en olekaan saanut paljon aikaan, niin sittenkun alkuun pääsee, niin ei oikein malta lopettaa.

      Poista