sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Omena-kanelikakku

 Aika rientää eikä ehdi leipoa niin usein kuin haluaisi.  Nyt kuitenkin omena-aikaan halusin kokeilla jotain itselle uutta reseptiä. Löysin instagramista Jessie Bakes Treats - sivut ja siellä oli mielenkiintoisen kuuloinen ja -näköinen omenakakku

Kanelinen omenakakku 

Kylläpä olikin maukasta kakkua!  Käytin 10 cm leveää ja 22 cm pitkää vuokaa. Vuorasin sen leivinpaperilla. Olisi tämä varmaan pienempäänkin vuokaan mahtunut ja kakusta olisi tullut korkeampi, mutta kelpasi meille varsin hyvin näinkin. 

Laitan tähän alle reseptin suomeksi . Reseptissä oli käytetty mittamääreenä "cup" , joten käytin Amerikan cup määrää, koska bloggaaja on kanadalainen. 

Omena-kanelikakku

1 1/2 isohkoa omenaa

1,2 dl ruskeaa sokeria

1 1/2 tl kanelia

1,2 dl huoneenlämpöistä margariinia ( ei sulatettua)

noin 1,6 dl valkoista sokeria

2 isoa kananmunaa

1 1/2 tl vanilliinisokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1,2 dl maitoa 

1. Kuori omenat ja leikkaa pieniksi paloiksi. 

2. Sekoita pienessä kulhossa keskenään kaneli ja ruskea sokeri. Laita syrjään odottamaan. 

3. Vatkaa  margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siihen menee noin 2-3 minuuttia. 

4. Lisää joukkoon kananmuna ja vanilja , vatkaa sekaisin . ( Lisäsin kananmunat yksitellen ja vatkasin molempien lisäämisen jälkeen). 

5. Lisää joukkoon leivinjauhe/vehnäjauhoseos, sekoita.. Lisää lopuksi maito, sekoita. 

6. Kaada puolet taikinasta pitkulaiseen vuokaan. Lisää puolet omenanpaloista , paina kevyesti paloja lusikalla taikinaan. Ripottele päälle puolet ruskean sokerin ja kanelin seoksesta. 

7. Kaada loput taikinasta päälle. Lisää kakun päälle loput omenanpalat ja ripottele päälle ruskean sokerin ja kanelin seosta. 

8. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia . Kokeile kypsyyttä tikulla. 

9. Annan kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois vuoasta. 

Ruskeana sokerina käytin ruokokidesokeria, koska fariinisokeria meillä ei kaapissa ollut . En tiedä minkälaista mahtaa alkuperäisen reseptin ruskea sokeri olla, mutta hyvää tuli ruokokidesokerillakin. Varmasti tulisi myös fariinisokerilla. 



Maukasta oli ! Tähän sain upotettua vain yhden ja puolikkaan omenasadosta. Tosin yhtä hyvää satoa ei tänä vuonna tule kuin viime vuonna. Useassa puussa omenat kärsivät muumiotaudista ja muutenkin tuntui olevan vähemmän omenaa . Tuohon yhteen talviomenapuuhun tulee hyvä sato ja ne omenat ajattelimmekin kiikuttaa mehustamolle. 

Jotain omenaista leipomusta pitäisi vielä keksiä. Olisiko hyviä ideoita kenelläkään?



2 kommenttia:

  1. Sattumalta eksyin sivuillesi ja näin tämän reseptisi. Vaikutti herkulliselta. Ajattelin heti seuraavana vapaapäivänä kokeilla. Tämä resepti jää jatkossa käyttööni. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanaa, "saanko reseptin" pyysivät monet työpaikallani kun tein sitä pikkujoulujuhlaamme. On niitä jotka eivät välitä kermakakuista ja tämä näytti olevan hyvä vaihtoehto. Kiitos ohjeesta 👍❤️

    VastaaPoista