Valion sivuilta löytyi herkullisen näköinen ja maukkaalta kuulostava mango-passiomarenkipiiras. Minun tekemä ei sisältänyt marenkia, vaan laitoin päälle mansikoita . Pakastimessa on vielä kesällä poimittuja mansikoita ja kyllä ne tähän sopivat erinomaisen hyvin. Mansikkamelba voisi olla myös oikein passeli tämän piirakan kanssa. Tai ihan yhtälailla vadelmamelba tai muut marjat.
Mango-passiopiiras |
Raikas piirakka, ihan tuli keväinen olo näin keskellä talvea .
Mango-passiopiirakka
pohja :
100 g voita tai margariinia
3/4 dl tomusokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
täyte:
2 purkkia ( à 200 g ) maustettua rahkaa mango-passio
1 purkki ( 200 g) vaniljakreemiä ( Valio)
2 passiohedelmää
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi .
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille. Tee foliosta ohut rulla ja paina se taikinareunoille. Näin reunat eivät valu paiston aikana. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja poista foliorulla.
3. Nosta jäähtynyt pohja tarjoiluastialle.
4. Sekoita rahka ja kreemi keskenään. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi täyte rahkaseokseen. Laita liivatteet hetkeksi likoamaan kylmään veteen.
5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja lisää siihen puristellut liivatteet. Lisää seos rahkaseoksen joukkoon sekoittaen. Levitä täyte piirakkapohjalle, tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
Valion sivuilta löytyy jatko-ohje jos haluaa marenkia laittaa tähän päälle. Hyvää tämä oli !
Saatanpa tehdä toistekin.
( Aloin miettiä, että onko tuo hedelmä passio vai passion. Piti ihan googlettaa. Molempia sanoja näköjään käytetään. )
Ai ai miten herkulliselta näyttää. Tätä passiota en ole koskaan käyttänyt leivonnassa joten kiinnostaa .
VastaaPoista