perjantai 25. toukokuuta 2012

Marja-raparperikakku



Ja tässä raparperiherkkuja lisää. Tämä on meillä jokavuotinen raparperikakku, mansikat sopivat niin hyvin yhteen raparperien kanssa.  Pirkassa on ollut joskus kauan aikaa sitten hyvä resepti nimellä ranskalainen marja-raparperikakku. Onneksi se tuli aikoinaan otettua talteen, ihanaa herkkua tämä on!

Marja-raparperikakku
Itse olen käyttänyt marjoina mansikoita, mutta tulee varmaan maistuva kakku myös muilla marjoilla.
Sisältö on hieman valuvaa,mutta sen voi tehdä myös kiinteämmäksi lisäämällä enemmän perunajauhoja  ( tässä1 dl) täytteeseen. Vuokana olen käyttänyt 24 cm irtopohjavuokaa.
Tässä ohje :

 Mansikka-raparperikakku:

200 g margariinia                                                         Täyte:
2 dl sokeria
2 munaa                                                                       12 dl (n. 6 vartta)tuoretta raparperia
4 dl vehnäjauhoja                                                          1 ps (400g) marjasekoitusta
1 dl perunajauhoja                                                        1 dl vettä
1 tl leivinjauhetta                                                          2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria                                                   3/4 dl perunajauhoja

1.Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi,noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat,raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot. Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa,ota kattila pois liedeltä ja siirrä jäähtymään. Raparperiviipaleet jäävät vielä koviksi,pehmeiksi ne tulevat lopullisesti uunissa.
2.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet,lisää siivilän läpi taikinaan. Taputtele 3/4 taikinasta irtoreunavuoan pohjalle ja reunoille mahdollsimman ylös.
3.Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 - 50 min.



Marja-raparperikakku



 Koristellakin tämän voisi vaikka kermavaahdolla ja mansikoilla. Ja sitten vaan herkuttelemaan!

4 kommenttia:

  1. Minulla on sellainen mielikuva,että olisin tätä joskus tehnyt. Tosin reseptin olen kadottanut,mutta täältähän sen taas sain :) Ja muistan,että hyvää oli!!

    VastaaPoista
  2. No hyvä,että bongasit reseptin täältä! Nyt vaan uudelleen tekemään tätä,tämä on tosiaan hyvää. Meillä lapsetkin tykkää tästä vaikka muuten eivät raparperipiirakkaa syö.

    VastaaPoista
  3. Onpa houkuttelevan näköinen kakku! :P

    VastaaPoista
  4. Juu,tämä on tosi hyvää. Mansikka sopivasti pehmentää raparperin makua, lapset ja nuoriso - meillä ainakaan- eivät pelkästä raparperipiirakasta välitä.

    VastaaPoista